Κυριάκος Μητσοτάκης στο Live News: «Είναι μεγάλο το βάρος των Τεμπών για μένα»

Κυριάκος Μητσοτάκης

"Όταν γίνεται κοπτοραπτική για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, τι θέλετε να σας πω εγώ παραπάνω;" αναρωτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ενημερωτική εκπομπή του MEGA.

Την τελευταία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη πριν τις Εκλογές 2023 παραχώρησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης στον Νίκο Ευαγγελάτο και το Live News το απόγευμα της Παρασκευής. Μεταξύ άλλων, βεβαίως, ο πρωθυπουργός έδωσε απαντήσεις για το δυστύχημα των Τεμπών που στοίχισε την ζωή σε 57 συνανθρώπους μας.

Ειδικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε για την επίθεση που δέχθηκε πρόσφατα με αφορμή τα όσα είπε για τα Τέμπη και την εργαλειοποίηση του πόνου των συγγενών. «Ξέρετε όταν γίνεται κοπτοραπτική για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, τι θέλετε να σας πω εγώ παραπάνω; Δεν θέλω να μιλήσω για τις συναντήσεις που έχω κάνει εγώ με πολλούς γονείς, τις κρατώ μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Έτσι πρέπει. Είναι μεγάλο το βάρος και για μένα».

«Το έχω αναλάβει, με θάρρος πιστεύω, αναγνωρίζοντας την ευθύνη μου. Αλλά όχι να βάζουμε λόγια στο στόμα. Αυτό είναι απαράδεκτο. Δεν θέλω να πω τίποτα παραπάνω για το θέμα αυτό, παρά μόνο να επαναλάβω τη δέσμευσή μου ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να κινηθεί γρήγορα και θα κινηθεί».

«Δεν είναι δικό μου θέμα, αλλά πιστεύω ότι και η ίδια η Δικαιοσύνη το αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη γι’ αυτό το οποίο έγινε και αυτή είναι και η δέσμευση, νομίζω, την οποία αναζητούν και οι γονείς, ειδικά των νέων ανθρώπων που χάθηκαν»» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο και το Live News, το απόγευμα της Παρασκευής, στο Μεγάλο Κανάλι.