Ξέσπασε η Ράνια Τζίμα μετά το debate: «Μένουμε άναυδοι, δεν μας έπιαναν εκείνη την ώρα οι κάμερες»

Ράνια Τζίμα

"Αυτό που έγινε στο debate ήταν ακριβώς αυτό που ήθελαν τα κόμματα" εξηγεί η Ράνια Τζίμα.

Λίγη μόλις ώρα μετά την ολοκλήρωση του debate των πολιτικών αρχηγών, η Ράνια Τζίμα μεταφέρθηκε από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στο στούντιο του MEGA και την έκτακτη ενημερωτική εκπομπή με παρουσιάστρια τη Νίκη Λυμπεράκη τη νύχτα της Τετάρτης. Εκεί όπου έγινε και η πλήρης αποτίμηση της τηλεμαχίας.

Μεταξύ άλλων, δε, η Ράνια Τζίμα σημείωσε χαρακτηριστικά πως «έχω να πω ότι οι συνάδελφοι ήταν όλοι εξαιρετικοί. Νομίζω ότι όλοι όσοι είδαν το debate κατάλαβαν ότι υπήρχε πρόθεση από τους δημοσιογράφους να κάνουν τη δουλειά τους με τους καλύτερους δυνατούς όρους. Την επόμενη φορά θα ήταν καλό και οι δημοσιογράφοι να έχουν λίγο λόγο στον τρόπο με τον οποίο θα δουλέψουν, όχι τίποτα άλλο, γιατί την επόμενη ημέρα τα ακούμε κιόλας και τα ακούμε για πράγματα τα οποία δεν έχουμε ορίσει».

«Σιγά μην το θέλουν (σ.σ. το λιγότερο ασφυκτικό πλαίσιο)! Καλά, αστειευόμαστε; Τι δεν καταλαβαίνουμε, παιδιά; Αυτό που έγινε απόψε ήταν ακριβώς αυτό που ήθελαν τα κόμματα.  Αν τα κόμματα ήθελαν κάτι άλλο, θα είχαμε ένα άλλο debate. Δεν ήθελαν οι πολιτικοί αρχηγοί έναν πιο ανοιχτό διάλογο. Αν τον ήθελαν, θα τον είχαμε. Δηλαδή, συγγνώμη… Είπαν στους δημοσιογράφους «ελάτε εδώ, κάντε δεύτερη και τρίτη ερώτηση». Κάποια στιγμή λέει ο κ. Ανδρουλάκης πως «κάποιοι πρέπει να πάνε φυλακή». Και μένουμε άναυδοι οι δημοσιογράφοι! Κοιταζόμαστε μεταξύ μας, δίπλα μου ήταν ο Παναγιώτης Στάθης και ακριβώς παραδίπλα ο Αντώνης Σρόιτερ. Σκουντάω, δεν μας έπιαναν εκείνη την ώρα οι κάμερες, λέω «παιδιά, θα κάνουμε κάτι; Θα πούμε κάτι;». Με βλέπει ο Κουβαράς και μου γνέφει «δεμένα τα χέρια μου». Δηλαδή βγαίνει ένας πολιτικός αρχηγός και λέει για τις υποκλοπές ότι κάποιος πρέπει να πάει φυλακή και δεν μπορούσαμε να τον ρωτήσουμε ποιον εννοεί».

«Αν διακόψεις εκείνη τη στιγμή κινδυνεύεις να είσαι αντιθεσμικός» πρόσθεσε, ακόμα, η Ράνια Τζίμα στην έκτακτη ενημερωτική εκπομπή με παρουσιάστρια τη Νίκη Λυμπεράκη τη νύχτα της Τετάρτης στο Μεγάλο Κανάλι. «Δεν υπήρχε καμία απολύτως πιθανότητα, έτσι κι αλλιώς, να μας δώσουν μια πιο καθαρή εικόνα. Δηλαδή δεν διέγνωσα κάποια χαραμάδα για συνεργασία παρακάτω Αλλά αυτό δεν ξέρω αν έχει και καμία σημασία. Δεν επρόκειτο δηλαδή να το δούμε αυτό στο debate».