Ξέσπασε η Πόπη Τσαπανίδου – «Τι έχει συμβεί με την επιτροπή διερεύνησης της αστυνομικής βίας;»

Πόπη Τσαπανίδου

Όσα εξέφρασε η Πόπη Τσαπανίδου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1

Το επεισόδιο με τον ξυλοδαρμό πολίτη από αστυνομικό στη Νέα Σμύρνη σχολίασε η Πόπη Τσαπανίδου, το βράδυ της Δευτέρας, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με παρουσιαστή τον Νίκο Χατζηνικολάου και έτερο σχολιαστή τον Πάμο Αμυρά Η γνωστή δημοσιογράφος, μάλιστα, δεν έκρυψε στιγμή την ένταση και τον εκνευρισμό της.

Πιο συγκεκριμένα, η Πόπη Τσαπανίδου σημείωσε χαρακτηριστικά στις ειδήσεις του ΑΝΤ1 πως «ο ρόλος της αστυνομίας σε κάθε δημοκρατική χώρα είναι να προστατεύει τους πολίτες και όχι να τους τρομοκρατεί. Αυτό δυστυχώς δεν το είδαμε, όχι μόνο χθες στον άγριο ξυλοδαρμό στη Νέα Σμύρνη αλλά δεν τον είδαμε και στη Θεσσαλονίκη, στη Δράμα, στην Κέρκυρα και σε πολλές άλλες περιοχές. Σε διαδηλώσεις που γίνονται στην Αθήνα, σε ξυλοδαρμούς ακόμη και δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ. Και η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά γιατί δεν πρόκειται πλέον για μεμονωμένα περιστατικά».

«Είναι πολύ σοβαρή και επικίνδυνη γιατί πριονίζει και άλλο αυτή την ευαίσθητη ισορροπία στη σχέση εμπιστοσύνης που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στην αστυνομία και τον πολίτη. Πρέπει, λοιπόν, το Υπουργείο να δράσει και ακαριαία και ουσιαστικά και να οριοθετήσει τις δράσεις των αστυνομικών» πρόσθεσε η δημοσιογράφος στον ΑΝΤ1. «Αναρωτιέμαι τι έχει συμβεί με την επιτροπή διερεύνησης της αστυνομικής βίας. Είχε συσταθεί τον Δεκέμβριο του 2019, κατέληξε σε ένα πολύ ενδιαφέρον πόρισμα για τις δράσεις της Αστυνομίας τον Μάιοτου 2020 το οποίο δεν ελήφθη ποτέ υπόψιν και έδειχνε ότι ο πολίτης είναι πλήρως ανυπεράσπιστος απέναντι σε οτιδήποτε δηλώσει η αστυνομία ως γεγονός».

«Πρέπει στο εξής η αστυνομία να αποκτήσει τον επαγγελματισμό που πρέπει, να κάνει σωστά δηλαδή τη δουλειά της για να ξαναχτίσει την εμπιστοσύνη της με τον πολίτη».