Κραυγή αγωνίας για την Αττική – Ακολουθήστε τα μέτρα

κορονοϊός

«Υπάρχει πακέτο μέτρων αν χρειαστεί»

Η κατάσταση στην Αττική δημιουργεί επικίνδυνο σκηνικό και εκείνο που λένε όλοι οι ειδικοί πλέον είναι να ακολουθηθούν τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί (και παρατάχθηκαν) για να μη χρειαστούν κι άλλα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων μέτρων, για την ώρα.

Πριν δούμε πως θα αποδώσουν τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί, δεν θα πάρουμε άλλα γιατί τα μέτρα που έχουμε πάρει είναι ήδη πάρα πολλά, τόνισε ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας το πρωί του Σαββάτου (02.10.2020) στο Open για την κατάσταση στην Αττική.

Το ότι τα νέα μέτρα είναι αχρείαστα γιατί πρέπει πρώτα να τηρηθούν αυτά που ήδη ισχύουν είπε και ο λοιμωξιολόγος, Νίκος Σύψας, μιλώντας επίσης στο Open.

Ο καθηγητής λοιμωξιολόγιας τόνισε ότι είναι μεγάλη η επιδημιολογική πίεση που ασκείται στην Αττική και αυτό που ανησυχεί τους επιστήμονες είναι η διασπορά του ιού και το γεγονός πως αυτή γίνεται νωρίτερα απ’ ό,τι περίμεναν. Εκτίμησε δε ότι το χειμώνα τα πράγματα θα δυσκολέψουν.

Για να είναι καλύτερες οι συνθήκες τους επόμενους μήνες, ο Νίκος Σύψας απηύθυνε έκκληση θα περιοριστεί τώρα η διασπορά του ιού στην κοινότητα. Γι’ αυτό, είπε, το μεγαλύτερο όπλο είναι οι αποστάσεις, οι μάσκες, το πλύσιμο των χεριών και η αποφυγή του συνωστισμού. Τάχθηκε κατά των προστίμων για τη μη χρήση μάσκας, λέγοντας πως «δεν το θεωρώ σημαντικό» και πως «οι πολίτες έχουν καταλάβει».

«Στο Λευκό Οίκο δεν φορούσαν μάσκα, είδατε τι έγινε», είπε ο Νίκος Σύψας αναφερόμενος στο γεγονός πως όχι μόνο νοσεί ο Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγός του Μελάνια αλλά και πολλοί από τους στενούς του συνεργάτες.

Ο Νίκος Σύψας πρόσθεσε πως «υπάρχει ήδη απόλυτο πρωτόκολλο, τι γίνεται σε κάθε πιθανή εξέλιξη της επιδημίας. Υπάρχει πακέτο μέτρων τα οποία τα έχουμε αποφασίσει να ληφθούν. Ό,τι χρειαστεί να γίνει, θα γίνει, ακόμη και τα πιο ακραία μέτρα», είπε αλλά εξέφρασε την ελπίδα να μη χρειαστεί να πάρουμε νέα μέτρα.