Κώστας Φραγκογιάννης – «Λόγω κορονοϊού δεν έδωσα στη μητέρα μου τις αγκαλιές που ήθελα”

Κώστας Φραγκογιάννης

"Είναι πολύ δύσκολη στιγμή, γιατί δεν μπορείς να προσφέρεις πάρα πολλά" εξομολογήθηκε ο Κώστας Φραγκογιάννης.

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης στα Παραπολιτικά και τη δημοσιογράφο Σάσα Σταμάτη.

Ο κ. Φραγκογιάννης αναφέρθηκε, μέσα σε όλα, στην απαιτητική καθημερινότητα που όλοι βιώνουμε καθώς και την 91χρονη μητέρα του, η οποία ζει σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων και βρέθηκε θετική στον κορονοϊό.

Νόσησε κάποιος δικός σας από κορονοϊό;

Έχω φίλους που υπήρξαν θετικοί στον κορονοϊό, φίλους που νόσησαν και ξεπέρασαν την αρρώστια, αλλά μου κάνει πραγματικά εντύπωση η χρονική στιγμή της ερώτησής σας, διότι αυτή την περίοδο βιώνω μια πολύ δύσκολη προσωπική στιγμή. Η μητέρα μου, 91 ετών, που ζει σε ένα ίδρυμα φροντίδας ηλικιωμένων, διαγνώστηκε πρόσφατα θετική. Είναι πολύ δύσκολη στιγμή, γιατί δεν μπορείς να προσφέρεις πάρα πολλά. Εμπιστεύεσαι τους γιατρούς, το σύστημα Υγείας, και εύχεσαι να βγει από αυτή την περιπέτεια υγιής. Δεν παύω, όμως, να σκέφτομαι ότι τον τελευταίο χρόνο, λόγω ακριβώς του κορονοϊού, δεν της έδωσα όλες τις αγκαλιές που θα ήθελα και, λόγω της θέσης μου, δεν πέρασα μαζί της όσο χρόνο θα ήθελα να είχα περάσει. Συναισθήματα αγάπης και ευθύνης μαζί.

Φοβάστε μην κολλήσετε;

Φυσικά και φοβάμαι τον κορονοϊό. Το να μη φοβάσαι δεν είναι γενναιότητα. Είναι έλλειψη ευθύνης απέναντι στον εαυτό σου και στους ανθρώπους που είναι δίπλα σου. Κάνω ό,τι μπορώ για να υποκαταστήσω τις διά ζώσης επικοινωνίες με ψηφιακές, να προστατεύω τον εαυτό μου και την οικογένειά μου, τους συνεργάτες μου και τον θεσμικό μου ρόλο, που με θέλει να είμαι συνεπής, διαθέσιμος και υπεύθυνος.

Θα κάνετε το εμβόλιο;

Φυσικά και θα έκανα το εμβόλιο. Θα έτρεχα από τους πρώτους. Στη ζωή συχνά πρέπει να στηριχθείς σε επιστημονικά δεδομένα μόνο. Η δική μου επιλογή είναι ξεκάθαρη. Διαλέγω να προστατέψω τον εαυτό μου από τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει ο κορονοϊός στην υγεία μου, δείχνοντας εμπιστοσύνη στην επιστημονική κοινότητα. Εμπιστεύθηκα τους γιατρούς μου στα νιάτα μου. Μου βγήκε σε καλό. Το ίδιο θα κάνω και τώρα.