Κορυδαλλός: Νέες καταγγελίες για το γηροκομείο

TLive

"Ο πατέρας μού έκανε νοήματα ότι θέλει να φύγει. Με χτυπάνε, μου έλεγε, μου δίνουν μπουνιές στην πλάτη” αναφέρει γιος ενός τροφίμου.

Συνεχίζονται οι καταγγελίες συγγενών για το γηροκομείο στον Κορυδαλλό, όπου ύστερα από έφοδο της Περιφέρειας Αττικής, οι ηλικιωμένοι τρόφιμοι βρέθηκαν διαβιώνουν σε άθλιες συνθήκες.

Η εκπομπή T-Live της Τατιάνας Στεφανίδου παρουσίασε νέες καταγγελίες συγγενών, οι οποίοι περιγράφουν τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες βρήκαν τους ηλικιωμένους ανθρώπους τους.

Ο γιος ενός τρόφιμου του γηροκομείου περιέγραψε την εξαθλιωμένη εικόνα του πατέρα του, ο οποίος από την πρώτη στιγμή, είχε ενημερώσει την οικογένειά του για το τι συνέβαινε στους χώρους φιλοξενίας.

«Ο μπαμπάς μου ήταν καλά και στο μυαλό του και στην υγεία του. Τον είδαμε χτυπημένο και το μάτι του ήταν πολύ πρησμένο. Λέγαμε: “καλά, τον φέραμε νορμάλ και πώς… τι έγινε και το μάτι του είναι κατακόκκινο, μελανιασμένο;” Έπεσε, λένε, και χτύπησε. Ο πατέρας μού έκανε νοήματα ότι θέλει να φύγει. “Με χτυπάνε” μου έλεγε: “Μου δίνουν μπουνιές στην πλάτη”. Δεν τον πίστευα», ανέφερε ο γιος του στο T-live.

Στη συνέχεια μίλησε για την αντίδρασή του, όταν είδε τον πατέρα του: «Είχε αδυνατίσει, ήταν χάλια ο μπαμπάς μου και πάνω στον μήνα τον πήραμε σαν φυτό». Στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου μίλησε και πρώην εργαζόμενη του γηροκομείου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “οι φωτογραφίες λένε την αλήθεια”.