Κορονοϊός: «Υποχωρεί» στην Ελλάδα – «Φλέγεται» η υπόλοιπη Ευρώπη

κορονοϊός

Στον χάρτη που καταγράφει το δείκτη θετικότητας για τις τελευταίες δύο εβδομάδες, οι περισσότερες περιοχές της χώρα μας βρίσκονται στο «κίτρινο».

Ο κορονοϊός επιτίθεται αλλά τουλάχιστον στην χώρα μας φαίνεται να ελέγχεται. Η εικόνα για την Ελλάδα είναι καλύτερη σε σύγκριση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό προκύπτει από τον αναθεωρημένο χάρτη που έδωσε σήμερα, Πέμπτη (07.01.2021) στη δημοσιότητα το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC).

Στον χάρτη που καταγράφει το δείκτη θετικότητας για τις τελευταίες δύο εβδομάδες, οι περισσότερες περιοχές της χώρα μας βρίσκονται στο «κίτρινο», εκτός από νομούς της Βόρειας Ελλάδας (Κοζάνη, Πέλλα).

Μάλιστα, περιοχές της Ηπείρου και της Κρήτης βρίσκονται στο «πράσινο», ενώ την ίδια στιγμή ολόκληρη η Ευρώπη είναι στο «κόκκινο» πλην περιοχών της Νορβηγίας και της Φινλανδίας, αλλά και η Κορσική.

Τα παραπάνω στοιχεία σημαίνουν ότι ο δείκτης θετικότητας των τεστ για τον Covid19 στην Ελλάδα έχει πέσει κάτω από το 4% σε διάστημα 14 ημερών, δηλαδή το ποσοστό των θετικών κρουσμάτων είναι χαμηλότερο από 25 ανά 100.000 πληθυσμού.

Όλη η υπόλοιπη Ευρώπη βρίσκεται στο «κόκκινο», δηλαδή καταγράφονται πάνω από 150 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού. Να σημειωθεί ότι το ECDC δεν συλλέγει στοιχεία για τη Βρετανία, την Ελβετία, τις βαλκανικές χώρες (εκτός εκείνων που είναι μέλη της ΕΕ), την Ουκρανία, τη Λευκορωσία και τη Ρωσία.

Οι χάρτες του ECDC ανανεώνονται κάθε Πέμπτη, σύμφωνα με τη Σύσταση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που έχει ως στόχο την εφαρμογή μιας συντονισμένης προσέγγισης μεταξύ των χωρών της ΕΕ όσον αφορά τον περιορισμό της ελεύθερης κυκλοφορίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Πηγή: newsit.gt