Κορονοϊός: Τεράστια επιχείρηση για τη μεταφορά και φύλαξη του εμβολίου

κορονοϊός

Τεράστια είναι η επιχείρηση που έχει σχεδιαστεί για τη μεταφορά και τη φύλαξη του εμβολίου για τον κορονοϊό από τη στιγμή που θα ξεκινήσει η διανομή του στη χώρα μας.

Αστυνομία, Πυροσβεστική και Στρατός θα συμμετέχουν στην επιχείρηση «Ελευθερία» προκειμένου η όλη διαδικασία να εξελιχθεί ομαλά και να υπάρχει ασφαλή μεταφορά, αλλά και περιφρούρηση.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε το Open το στρατηγείο της επιχείρησης θα είναι στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Γενικής Γραμματίας Πολιτικής Προστασίας και έχει ήδη στηθεί.

Για την επιχείρηση μεταφοράς και φύλαξης θα χρησιμοποιηθούν 3.000 αστυνομικοί, ενώ επτά θα είναι τα σημεία φύλαξης του εμβολίου που στην πορεία θα γίνουν 14, όσο έρχονται δηλαδή οι παρτίδες στη χώρα μας. Κεντρικά σημεία θα είναι σίγουρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ τις επόμενες ημέρες θα οριστικοποιηθούν οι υπόλοιπες περιοχές. Οι χώροι θα φυλάσσονται επί 24ωρου βάσεως, θα υπάρχουν και πυροσβεστικά οχήματα, ενώ κατά τη μεταφορά τους θα ακολουθεί αυτοκινητοπομπή.

Τα φορτηγά ψυγεία που θα μεταφέρουν τα εμβόλια στις αποθήκες θα συνοδεύουν περιπολικά της αστυνομίας και μηχανές άμεσης δράσης, ενώ επίσης με συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων θα μεταφέρονται στα εμβολιαστικά κέντρα και στο πιο απομακρυσμένο σημείο της χώρας.

Παράλληλα θα υπάρχει παρουσία της αστυνομίας και στα περίπου 750 κτίρια μέσα στα οποία θα είναι τα εμβολιαστικά κέντρα σε όλη τη χώρα.

Πηγή: newsit.gr