Κορωνοϊός: Συγκινεί η συναυλία γιατρών για τους ασθενείς τους στο «Παπανικολάου»

Live News

Τελείωσε τη βάρδιά του στο νοσοκομείο, αλλά όταν ήρθε η μέρα του ρεπό του, ο πνευμονολόγος του Παπανικολάου δεν έμεινε σπίτι. Μαζί με άλλους γιατρούς και τα όργανά τους, πήγαν στο «Παπανικολάου», για να παίξουν μουσική για τους ασθενείς, που θα άκουγαν από τα παράθυρά τους.

Ο πνευμονολόγος Μάξιμος Αγγελίδης, διοργανωτής της πρωτότυπης αυτής συναυλίας, άφησε για λίγο το στηθοσκόπιο, πήρε την κιθάρα του και μαζί με τους υπόλοιπους γιατρούς και μέλη της μπάντας, χάρισαν χαμόγελα στους ασθενείς τους.

Οι νότες έφτασαν ως τα μοναχικά δωμάτια των ασθενών. Κι αυτοί βγήκαν συγκινημένοι στα παράθυρα και χαιρετούσαν τους μουσικούς, που τους έχουν συνηθίσει με λευκές ποδιές. Το κρύο και το ομιχλώδες τοπίο, δεν πτόησε τους γιατρούς. Συνηθισμένοι στα δύσκολα, φόρεσαν τα μπουφάν τους και χάρισαν μια εμπειρία πρωτόγνωρη.

Ο ενθουσιασμός των ασθενών στα παράθυρα, ήταν και για την παθολόγο Ελισσάβετ Μάνου, η πιο θερμή ευχαριστία. Όταν δεν ασκούν τα ιατρικά τους καθήκοντα, τα μέλη της μπάντας είναι και μουσικοί του δρόμου, με τους ασθενείς του να δυσκολεύονται να αναγνωρίσουν τη διττή τους ιδιότητα. Η συναυλία ήταν σημαντική για τους γιατρούς για ένα ακόμη λόγο. Ένα από τα μέλη της μπάντας, έχει νοσήσει από κορωνοϊό, αλλά ευτυχώς το έχει ξεπεράσει.

Γιατροί με μπουφάν και κιθάρες

Στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο ειδικευόμενος πνευμονολόγος του «Παπανικολάου» Μάξιμος Αγγελίδης, για αυτή την όμορφη πρωτοβουλία.

«Η χθεσινή ήταν μια πολύ συγκινητική εκδήλωση. Το να βλέπω τους ασθενείς μου να χαίρονται ήταν κάτι θαυμάσιο. Πολύ συγκινητικό για ένα γιατρό. Αυτούς τους ανθρώπους που προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε καθημερινά, ακόμα και χωρίς την ιδιότητα του γιατρού μπορούμε να προσφέρουμε. Όταν ξεκίνησε αυτή η ιστορία από το Μάρτιο σκεφτόμασταν να οργανώσουμε κάτι τέτοιο», είπε ο κ. Αγγελίδης.

«Υπάρχει ένα στίγμα για τους μουσικούς του δρόμου στην Ελλάδα. Οι μουσικοί του δρόμου είναι έκφραση. Σε ένα μαγαζί είσαι περιορισμένος, είναι σχέση εργασίας. Στο δρόμο μπορείς να παίξεις ό,τι σε ευχαριστεί. Είμαστε μουσικοί από χόμπι, δεν μας ενδιαφέρει το κέρδος, έχουμε όλοι άλλο επάγγελμα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Πηγή: Mega – Live News