Κορονοϊός: Έκτακτη σύσκεψη Μητσοτάκη με Χαρδαλιά, Κικίλια, Τσιόδρα και Αρκουμανέα

Τα 667 σημερινά κρούσματα που προκάλεσε ο κορονοϊός αντικείμενο της έκτακτης σύσκεψης. “Καμπανάκι” για τουλάχιστον 7 περιφέρειες που καταγράφουν διψήφια κρούσματα. Αττική και Θεσσαλονίκη στο μικροσκόπιο κυβέρνησης και ειδικών.

Έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, έχει συγκαλέσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το σοκ με τα 667 νέα κρούσματα που έχει προκαλέσει στη χώρα ο κορονοϊός.

Στη σύσκεψη σύμφωνα με πληροφορίες συμμετέχουν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλίας, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Αντικείμενο της έκτακτης αυτής σύσκεψης δεν είναι άλλο από την πορεία που καταγράφει ο κορονοϊός στη χώρα μας και το πως θα περιοριστεί η διασπορά στην κοινότητα.

Άλλωστε πλέον δεν αποτελεί πρόβλημα μόνο η Αττική, που έτσι και αλλιώς διατηρεί την πρωτιά στα κρούσματα, αλλά και η Θεσσαλονίκη που μετρά σήμερα 125 καθώς και η Βοιωτία με 30. Δεν είναι όμως μόνο αυτές οι περιοχές καθώς σε ακόμη 6 περιφέρειες (Ιωάννινα, Καβάλα, Κοζάνη, Λάρισα, Πέλλα και Σέρρες) καταγράφονται διψήφια νούμερα.

Νωρίτερα άλλωστε, κατά τη ενημέρωση της Τρίτης, ο Νίκος Χαρδαλιάς απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους των Ιωαννίνων, της Θεσσαλονίκης και της Καστοριάς, να παραμείνουν σε πλήρη εγρήγορση και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς στις περιοχές αυτές παρατηρείται ιδιαίτερα αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο τα τελευταία 24ωρα.

Το φορτίο αυτό θα αξιολογηθεί από την ειδική επιτροπή επιδημιολόγων του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον κορονοϊό αύριο, Τετάρτη, στις 5.00 το απόγευμα, ανακοίνωσε.

Ο κύριος Χαρδαλιάς, αύριο θα πάει στην Καστοριά για να συμμετέχει στη μία το μεσημέρι σε σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, τον αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς και τους 3 δημάρχους της περιοχής, ενώ την Πέμπτη θα πάει στη Θεσσαλονίκη όπου στις 7 το απόγευμα θα γίνει αντίστοιχη σύσκεψη.

Πηγή: newsit.gr