Κορονοϊός: Δύο νέα κρούσματα στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο – “Πράσινο φως” για τα δημοτικά σχολεία

19 συμπολίτες μας παραμένουν διασωληνωμένοι. Συνολικά οι νεκροί στη χώρα μας είναι 171. Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της επιτροπής Υγείας για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων.

Δύο νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα ανακοινώθηκαν σήμερα από την επιτροπή του υπουργείου Υγείας.  Συνολικά τα κρούσματα είναι 2.878, εκ των οποίων το 55,2% είναι άνδρες. Από αυτά, 626 (21,8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.635 (56,8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 19 συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι με μέσο όρο ηλικίας τα 70 έτη. Οι 6 (33,6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 82,4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 100 ασθενείς έχουν εξέλθει των ΜΕΘ.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο δεν καταγράφηκαν θάνατοι στη χώρα μας και έτσι οι νεκροί παραμένουν συνολικά 171.Οι 50 ήταν γυναίκες (29,2%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 94,7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 153.963 κλινικά δείγματα.

“Πράσινο φως” για τα δημοτικά σχολεία

“Η άρση των μέτρων δεν σημαίνει ότι επιστρέφουμε στις παλιές μας συνήθειες”, είπε χαρακτηριστικά ο Λοιμωξιολόγος και Διευθυντής Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, Υποπτέραρχος Δημήτρης Χατζηγεωργίου, με αφορμή το αυριανό άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης.

“Η ζυγαριά τείνει προς το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων”, ανέφερε στη συνέχεια προσθέτοντας πως “όλοι οι συνάδελφοι συνηγορούν ότι πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία” και πως αυτήν την ώρα συνεδριάζει η επιτροπή Υγείας.

Σύμφωνα με τον Υποπτέρχο Δημήτρη Χατζηγεωργίου, “ο κορονοϊός θα είναι για πολύ καιρό μαζί μας. Ούτε τον Σεπτέμβριο, ούτε τον Οκτώβριο θα είναι πλήρως ασφαλές το σχολείο, αλλά τα παιδιά έχουν πολύ χαμηλή πιθανότητα να νοσήσουν, οι επιπτώσεις είναι μικρές και μπορεί να μην έχει ξεκαθαριστεί, αλλά φαίνεται ότι ο ρόλος των παιδιών στην μετάδοση του ιού είναι μικρός”.

“Η φάση του ανοίγματος (σ.σ. των σχολείων) εξελίσσεται ομαλά. Οι συστάσεις τηρούνται, έτσι πρέπει να συνεχίσουμε” υπογράμμισε από την πλευρά του ο Νίκος Χαρδαλιάς. Οπως είπε, αύριο θα ανακοινωθεί αν ανοίγουν σχολεία, νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί. Σημείωσε ότι η εμπειρία από τα γυμνάσια και τα Λύκεια είναι θετική, “δείχνοντας” ουσιαστικά ότι θα ανοίξουν και τα δημοτικά.

Πηγή: newsit.gr