Κοντομηνάς: Τα δάνεια υπερκαλύπτονται από την περιουσία μου

- Νεα ανακοίνωση από τον επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά - Εκτός από τον Δημήτρη Κοντομηνά έχουν συλληφθεί οι Μάριος Βαρότσης και Χαράλαμπος Γιαγκούδης

– Εντός της ημέρας ο ανακριτής στην κλινική που νοσηλεύεται ο κ. Κοντομηνάς
– Στο εξωτερικό ο πρώην πρόεδρος του Τ.Τ. Άγγελος Φιλιππίδης – «Θα επιστρέψω για να απολογηθώ»
– Επτά τα εντάλματα σύλληψης για την υπόθεση των «κόκκινων δανείων» του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου
– Απιστία, απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματα τα αδικήματα που βαραίνουν όσους κατηγορούνται για την υπόθεση
– Η έρευνα αφορά στην περίοδο 2006-2011
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των «κόκκινων» δανείων του… αμαρτωλού Ταχυχρομικού Ταμιευτηρίου! Η μεγάλη νύχτα του Τ.Τ. έφερε τρεις συλλήψεις, ανάμεσά τους ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Ταμιευτηρίου, Μάριος Βαρότσης που κρατείται στη ΓΑΔΑ αλλά και ο γνωστός επιχειρηματίας, Δημήτρης Κοντομηνάς.

Ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού Alpha έμαθε για τον ένταλμα σύλληψης ενώ νοσηλεύεται σε ιδιωτικό νοσοκομείο με λοίμωξη του αναπνευστικού. Πλέον, νοσηλεύεται φρουρούμενος. Εντός της ημέρας αναμένεται να μεταβεί στην κλινική ο ανακριτής Διαφθοράς κ. Ανδρεάδης προκειμένου να του χορηγήσει προθεσμία για την απολογία του.
Click4more: Φιλιππίδης: Επιστρέφω για να απολογηθώ Όλα ξεκίνησαν απόγευμα προς βράδυ της Τετάρτης, όταν δικαστικές αρχές ενημέρωσαν τις αστυνομικές πως χρειάζονται τη συνδρομή τους για την εκτέλεση ενταλμάτων. Αρχικά, είχαν εκδοθεί τέσσερα εντάλματα και εκτελέστηκαν τα τρία, αυτά για τον Μάριο Βαρότση, τον Χαράλαμπο Γιαγκούδη και τον Δημήτρη Κοντομηνά.

Αναζητήθηκε επίσης ο Άγγελος Φιλιππίδης για να συλληφθεί, αλλά βρίσκεται στο εξωτερικό εδώ και αρκετές μέρες. Όμως σε δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 υποστήριξε ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα γυρίσει για να απολογηθεί. Υποστήριξε πως όταν έφυγε από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο τα επισφαλή δάνεια έφταναν στο 5% ενώ άλλων τραπεζών ήταν πάνω από 18%.

Μιλώντας, εξάλλου, στον ΣΚΑΪ ο Άγγελος Φιλιππίδης είπε ότι ενημερώθηκε για το ένταλμα από το διαδίκτυο. Υποστήριξε ότι θα ήταν μέντιουμ αν είχε 0% επισφαλή δάνεια και πως οι δικαστικές εξελίξεις για την υπόθεση ΤΤ σημαίνουν τον «θάνατο της ελληνικής οικονομίας» γιατί «ποια επενδυτική επιτροπή θα ξαναδώσει δάνειο;».
Υποστήριξε ότι τα δάνεια δόθηκαν με ομόφωνες αποφάσεις και τήρηση όλων των διαδικασιών και πως «καλώς δόθηκαν, θα το ξανάκανα αν γύρναγα τον χρόνο πίσω».

«Αμαρτωλές» περίοδοι με τα δάνεια να δίνονται αφειδώς και χωρίς να έχει ο δανειολήπτης τις εγγυήσεις πως μπορεί να τα αποπληρώσει. Αυτά αναφέρει το κατηγορητήριο που έχει ήδη συνταχθεί. Γνωστοί επιχειρηματίες είναι και πρώην μέλη της διοίκησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου βαρύνονται με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος Επτά εντάλματα σύλληψης έχουν εκδοθεί, ενώ οι εμπλεκόμενοι είναι 25. Όσο για τη ζημιά που προκλήθηκε στο Τ.Τ.; Μπορεί να ξεπεράσει τα 500 εκατ. ευρώ!

Μεταξύ εκείνων που αναζητούνται είναι ο επιχειρηματίας Κυριάκος Γριβέας και η σύζυγός του Αναστασία Βάτσικα, ο Χάρης Σιγανός, γενικός διευθυντής επενδυτικής τραπεζικής και θυγατρικών και διευθύνων σύμβουλος του ΤΤ.

Η έρευνα, βασίστηκε στο πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδας για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Σε αυτό βασίστηκαν οι εισαγγελείς. Έτσι χθες το βράδυ, μετά από έρευνες ετών, ξεκίνησε η ολονύχτια επιχείρηση της οικονομικής αστυνομίας.

Η υπόθεση που χειρίζεται ο ανακριτής κ. Ανδρεάδης, αφορά έλλειμμα πολλών εκατομμυρίων ευρώ που φέρεται να εντοπίστηκε στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο βάσει στοιχείων της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος αλλά και του υλικού της έρευνας των εισαγγελέων Διαφθοράς, ενώ ελέγχονται και δάνεια με επισφαλείς και χαριστικούς όρους που είχαν χορηγηθεί από το Ίδρυμα.

Τι υποστηρίζει ο Δημήτρης Κοντομηνάς

Δεν υπάρχει ίχνος παρανομίας στις επιχειρηματικές μου δραστηριότητες, δήλωσε ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, πρόεδρος της Ασφαλιστικής DEMCO.

«Σε αντίθεση με τα θηριώδη μη εξυπηρετούμενα δάνεια γνωστών επιχειρηματιών, τα δάνεια του ομίλου DEMCO που έχουν συναφθεί με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, υπερκαλύπτονται με εγγυήσεις από την προσωπική μου περιουσία» ανέφερε ο κ. Κοντομηνάς και κατέληξε: «Τίποτα από τα αποδιδόμενα σε εμένα δεν με αγγίζει. Οι εχθροί μας είναι ισχυροί, αλλά η αλήθεια ισχυρότερη, και στο τέλος θα λάμψει».

Δείτε όλο το ρεπορτάζ στο NEWSIT!