Κονταρός: Ο άγγελος που με βοήθησε να ξεπεράσω τον Γολγοθά

Διαβάστε τη συγκλονιστική αφήγηση του τραγουδιστή από το νοσοκομείο της Χαϊλδεβέργης, όπου νοσηλεύεται.

…σταμάτησε για λίγο στην άκρη του δρόμου. Τότε ένα αυτοκίνητο με μεγάλη ταχύτητα έπεσε πάνω στο δικό του αυτοκίνητο. Ο Μανώλης Κονταρός υποβλήθηκε σε πολλαπλές επεμβάσεις, μία εκ των οποίων και στην καρδιά. Έχει τραύματα στη σπονδυλική του στήλη αλλά και σε άλλα σημεία του σώματός του.

Ο Κρητικός τραγουδιστής δεν το έβαλε κάτω, το παλεύει και σε μια κατάθεση ψυχής μίλησε στο περιοδικό ΛΟΙΠΟΝ και την Σίσσυ Μενεγάτου, για το πώς άντεξε να ανέβει το δικό του Γολγοθά, ποιοι είναι στο πλευρό του στη Γερμανία και δίνει την υπόσχεση ότι σύντομα θα επιστρέψει όρθιος στην Ελλάδα, στέλνοντας ταυτόχρονα το δικό του μήνυμα σε όσους υποφέρουν: «Μετά τον Γολγοθά έρχεται και η Ανάσταση!».

«Είμαι πολύ καλύτερα και αισιόδοξος ότι σύντομα θα περπατήσω ξανά. Έχω υποστεί τρεις εγχειρήσεις. Ήμουν όμως πολύ τυχερός μέσα στην ατυχία μου. Ήθελε ο Θεός κι έζησα. Ήταν πολύ δύσκολο για μένα να το δεχτώ. Έχω κλάψει πολύ και δεν ντρέπομαι να το πω. Αλλά μετά, επειδή έχω οικογένεια, 4 παιδιά, κάποια στιγμή ύψωσα το βλέμμα μου στον ουρανό και είπα “Δόξα τω Θεώ. Αφού ζω κι έχω τα μάτια μου ανοιχτά και θα μπορώ να βλέπω την οικογένειά μου, αν το θέλει ο Θεός να μείνω για πάντα στο αναπηρικό καροτσάκι, θα το δεχτώ”. Αλλά από τη φύση μου είμαι αισιόδοξος και πεισματάρης και γι’ αυτό από τις πρώτες μέρες άλλαξα στάση και είπα βαθιά μέσα μου και το πίστεψα «θα το παλέψω και θα σταθώ στα πόδια μου!”».

Η συγκλονιστική αφήγηση του Μανώλη Κονταρού συνεχίζεται: «Για την οικογένειά μου θα έκανα τα πάντα και γι’ αυτούς είπα: “Δεν θα το βάλω κάτω. Θα ξαναπερπατήσω”». Έχω καλούς φίλους και το απέδειξαν στις δύσκολες στιγμές που πέρασα και περνάω. Και πολύ κόσμο που με αγαπάει. Τον πρώτο μήνα που ήμουν στον “Ευαγγελισμό” ήρθε πάρα πολύς κόσμος και με είδε από την Αθήνα, την Κρήτη, απ’ όλη την Ελλάδα. Όμως, και το διάστημα που βρίσκομαι στη Γερμανία από την πρώτη στιγμή οι ομογενείς με αγκάλιασαν, ενώ από το νοσοκομείο πέρασαν πάνω από 600 άτομα που ήρθαν από την Ελλάδα. Αυτό είναι πολύ συγκινητικό και μου δίνει τεράστια δύναμη. Επίσης, υπάρχει και ο καλός μου “άγγελος”, που με έχει βοηθήσει οικονομικά. Γιατί αν δεν ήταν αυτός δίπλα μου, δεν θα είχα μπορέσει να πάω στη Χαϊδελβέργη και να κάνω αυτή τη θεραπεία στο καλύτερο νοσοκομείο. Τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου».

Ο τραγουδιστής μιλάει και για το πιο συγκινητικό περιστατικό που έζησε κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του: «Αυτό που με συγκίνησε τελευταία ήταν η καλή μου φίλη, Άννα Βίσση, που σε συναυλία που έκανε πρόσφατα στο Ηράκλειο της Κρήτης είπε πολύ όμορφα λόγια για μένα και μου αφιέρωσε το τραγούδι “Πες το ξανά”. Την ευχαριστώ που με σκέφτηκε. Μου έδωσε πολλή δύναμη».

Ο Μανόλης Κονταρός, μέσα από τις απαντήσεις του δίνει κουράγιο σε όσους αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και στέλνει το δικό του μήνυμα για τις ημέρες του Πάσχα: «Πιστεύω ότι ο Θεός μου το έστειλε, αλλά και ο Θεός με γλίτωσε από το θάνατο. Ίσως μου το έστειλε για να με συνετίσει. Γιατί πιστεύω ότι αυτούς τους 4 μήνες που παλεύω με την υγεία μου έχω γίνει πιο σοφός. Έχω κάνει πιο καλή κατανομή σε αξίες στη ζωή. Βεβαίως, δεν σου κρύβω ότι είναι πολύ δύσκολο και οδυνηρό αυτό που μου συμβαίνει. Αλλά το παλεύω. Στον κάθε άνθρωπο συμβαίνει να περνάει το δικό του Γολγοθά. Σ’ εμένα η μοίρα είχε αυτόν. Θα τον ανέβω. Αυτό που μετράει για μένα είναι ότι τον πέρασα και θα εξακολουθήσω να τον περνάω με αξιοπρέπεια. Αυτό είναι θέμα αρχής για μένα. Έχω πίστη στον Θεό, κουράγιο, δύναμη και είμαι αισιόδοξος ότι θα μπορέσω να ξαναπερπατήσω. Οι Κρητικοί κρατάνε ψηλά το κεφάλι. Παλεύω για να κερδίσω. Η ευχή μου προς όλους για το Πάσχα είναι “Να έχουν υγεία”. Σε αυτούς που τους συμβαίνει κάτι δύσκολο στη ζωή λέω να μην καταθέτουν τα όπλα. Κι αυτοί που βαδίζουν σε Γολγοθά να είναι αισιόδοξοι ότι κάποια στιγμή θα έχουν Ανάσταση!».