Κωνσταντίνος Μπογδάνος: «Παντρεύτηκα πολύ συγκινημένος…δεν παντρεύεσαι για να χωρίσεις»

Όσα λέει για τις γυναίκες και την προσωπική του ζωή...

Λίγο πριν την πρεμιέρα της νέας του late night εκπομπής στο ΣΚΑΙ, Provocacia Τιβί, o Κωνσταντίνος Μπογδάνος μίλησε για όλα στο People και στην Νάνσυ Παραδεισανού, ανάμεσα σε αυτά και η προσωπική του ζωή…

Σε ποια ηλικία ήσουν όταν οι γονείς σου χώρισαν;

Εγώ ήμουν 14. Ο αδελφός μου, ο Δημήτρης, 10.

Θυμάσαι έντονα τα σχολικά σου χρόνια;
Η μητέρα μου είχε βάλει στόχο ζωής να καταφέρει να με πάει στο σχολείο που φοίτησα, στη σχολή Μωραΐτη. Εκείνη την εποχή ο Μωραϊτης είχε μια γενιά καθηγητών που ήταν μεγάλοι δάσκαλοι. Δεν ξέρω αν υπάρχουν ακόμη, γιατί κάτι μου λέει ότι αυτή η γενιά έχει παρέλθει. Βρέθηκα, όμως, σε ένα σχολείο όπου φοιτούσαν παιδιά μεγιστάνων. Εκεί έμαθα ότι η δική μου επιτυχία και ανάδειξη δεν θα ερχόταν ποτέ επειδή έξω από το σχολείο θα με περίμενε ο μπράβος του μπαμπά μου, ούτε γιατί θα καλούσα όλα τα παιδιά στο εξοχικό μου στην Αράχοβα. Έμαθα πως η δική μου δυνατότητα να ξεχωρίσω και να πετύχω θα ερχόταν μέσα από τις επιδόσεις μου και μέσα από το ήθος μου, κάτι που μου δίδαξαν και οι γονείς μου. Αν ρωτήσεις τη μάνα μου, λέει κάτι συντριπτικό: «Δύο είναι τα πράγματα στη ζωή: Αγάπη και καλό παράδειγμα». Εγώ μεγάλωσα με πάρα πολλή αγάπη και νομίζω και με καλό παράδειγμα. Και όποτε κάνω μαλ…, προδίδω ακριβώς αυτό: την αγάπη και το καλό παράδειγμα.

Κάνεις συχνά;
Ναι. Μου αρέσουν οι άνθρωποι που είναι άνθρωποι και όχι ρομπότ. Δηλαδή θεωρώ ότι υπάρχει γλύκα στη μαλακία. Είμαι ο άνθρωπος που γουστάρει το μεγάλο burger, δεν είμαι ο άνθρωπος που γουστάρει το κοτόπουλο με τα λαχανικά.

Η απόφαση να παντρευτείς μετά από λίγο καιρό σχέσης ήταν μια τρέλα, κάτι που έκανες χωρίς πολλή σκέψη;
Όχι απαραίτητα.

Ο γάμος ήταν τύπου Λας Βέγκας;
Λας Βέγγος ήταν.

Είχες στο μυαλό σου ότι μπορεί και να χωρίσεις;
Εγώ παντρεύτηκα πολύ συγκινημένος. Δεν παντρεύεσαι για να χωρίσεις. Εγώ τουλάχιστον.

Το χρεώνεσαι σαν αποτυχία;
Δεν μου αρέσει αυτό το θέμα. Είναι κάτι στο οποίο δεν θέλω να τοποθετούμαι καν.

Γιατί;
Γιατί η ζωή μου και η διάθεσή μου είναι καλύτερη όταν δεν τοποθετούμαι, μου χαλάει τη διάθεση.

Οι γονείς σου, πάντως, κατάφεραν να έχουν καλές σχέσεις μετά το διαζύγιο.
Και οι δύο έδωσαν μια τεράστια μάχη με τον εγωισμό τους. Δεν μπήκαν στο τριπάκι να κατηγορήσει ο ένας τον άλλον για ό,τι συνέβη. Δέχτηκαν ότι θα ήταν πλέον καλύτερο να μην είναι μαζί και διευκόλυναν ο ένας τον άλλο με αδιανόητη εγκαρδιότητα. Και μετά εξακολούθησαν να στηρίζουν ο ένας τον άλλον με κάθε τρόπο και να χαίρονται ο ένας για την ευτυχία του άλλου. Έχουν ξαναπαντρευτεί και οι δύο.

Η προσωπική σου ζωή πώς είναι σήμερα;
Κατά την παρούσα μου φάση βαθιά άστατη.

Πόσες σχέσεις έχεις κάνει στη ζωή σου;
Τρεις. Όταν ζούσα στο εξωτερικό δεν είχα καμία, ίσως γιατί ήμουν βαθιά χέστης. Ή ίσως επειδή σκεφτόμουν ότι αυτό θα ήταν μια παράμετρος που θα με κρατούσε εκεί.

Γενικά μιλάς με μεγάλη άνεση με τον κόσμο στο δρόμο. Με την ίδια άνεση και αυτοπεποίθηση θα πας να μιλήσεις και σε μια γυναίκα που σου αρέσει;
Όχι. Ξέρεις τι; Αν πας σε μια γυναίκα χωρίς μια υποτυπώδη συστολή και την καρδιά σου να κάνει «τικι τάκα τικα τακ», τότε δεν νομίζω ότι τη γουστάρεις πραγματικά. Εκτός αν είσαι ο Humphrey Bogart. Αλλά αυτός είναι στις ταινίες. Κοίτα, είμαι σε μια περίοδο που ευχαριστιέμαι τη ζωή μου. Νομίζω ότι είναι και υγιές ένας άνθρωπος ο οποίος μόλις έχει βγει συναισθηματικά από μια πολύ έντονη περιπέτεια να πάρει και την απόστασή του. Αποθεραπεία.

Πόσα μηνύματα χτυπάνε στο κινητό σου από γυναίκες;
Το κινητό μου αναβοσβήνει σαν χριστουγεννιάτικο δέντρο. Επίσης, πρέπει να σου πω ότι απεχθάνομαι το κινητό μου. Δεν το γουστάρω. Αυτό το μαραφέτι δεν μου αρέσει. Πιστεύω ότι ο κόσμος ήταν καλύτερος όταν η τεχνολογία ήταν αναλογική.

Γιατί σε θέλουν οι γυναίκες;
Με θέλουν; Έτσι όπως προχωράει η επαγγελματική μου ζωή, βρίσκω περισσότερο τον εαυτό μου. Όταν είσαι ήρεμος με τον εαυτό σου, είσαι πιο ελκυστικός.

Όσο πιο διάσημος τόσο πιο ελκυστικός;
Δεν είμαι σίγουρος. Νιώθω καλά, περνάω καλά και νομίζω ότι αυτό τραβάει τον άλλο. Είναι μια σκέψη. Δεν το έχω φιλοσοφήσει.