Κωνσταντίνα Μιχαήλ: «Ο πατέρας μου δε μου μιλούσε τον πρώτο καιρό…»

«Τα γυρίσματα στο παγοδρόμιο είναι δυσβάσταχτα»

Για τη συνεργασία της με τον Γιώργο Καπουτζίδη, τα δύσκολα γυρίσματα της «Εθνικής Ελλάδος», αλλά και το πως ακολούθησε αυτό που ήθελε η καρδιά της, την υποκριτική, μίλησε η Κωνσταντίνα Μιχαήλ στο Down Town Κύπρου και στον Αλέξανδρο Πρίφτη.

Είναι η πρώτη φορά που δουλεύεις με τον Γιώργο Καπουτζίδη. Πώς επιτεύχθηκε αυτή η συνεργασία;
Γνωριζόμαστε πολλά χρόνια, ήμασταν στα πρόθυρα μίας συνεργασίας η οποία δεν έκλεισε. Πάντα υπήρχε αλληλοεκτίμηση και όταν βρεθήκαμε στο «Στην υγεία μας» του Σπύρου Παπαδόπουλου, του είπα «τι θα γίνει με εμάς;» και μου απάντησε ότι κάτι έχει στο νου του… Λίγο καιρό μετά με πήρε τηλέφωνο και μου πρότεινε τον ρόλο της Φρόσως. Καταλυτικό ρόλο έπαιξε και ο Αντώνης Αγγελόπουλος.

Έχω μάθει ότι τα γυρίσματά σας δεν είναι εύκολα. Αντιμετωπίζετε πολλές δυσκολίες, έτσι είναι;
Ναι, ειδικά στο παγοδρόμιο είναι δυσβάσταχτα. Δεύτερη μέρα στον πάγο, δεν αντέχεται. Δέκα ώρες συνέχεια στους μείον πέντε βαθμούς, όσα ρούχα και να φοράς κρυώνεις. Υπάρχει πολλή κούραση, αλλά μας σώζει το γεγονός ότι έχει πετύχει η σειρά και ο κόσμος την έχει αγαπήσει πολύ. Επίσης, υπάρχει κατανόηση ανάμεσά μας και έχουν αναπτυχθεί φιλίες.

Τα «πρέπει» δεν τα ακολούθησες ποτέ;

Τι λες καλέ, που δεν τα ακολούθησα; Μεγάλωσα με τα «πρέπει» και τα «μη». Μέσα από τα «πρέπει» έφτασα στα θέλω μου. Στο σπίτι μου μόνο «πρέπει» άκουγα. Πάντα «έπρεπε» να είμαι καλό κορίτσι, άριστη μαθήτρια, να διαβάζω, να μελετώ, να μην κάνω κακές παρέες, να μη βγαίνω έως αργά. Έπρεπε, έπρεπε, έπρεπε… Έφτασα σε μία ηλικία, ώστε να αποτινάξω τα «πρέπει» να αναζητήσω τα «θέλω» μου. Εγκατέλειψα το πανεπιστήμιο για την τέχνη μου, το θέατρο, και μετά έφυγα και από το πατρικό μου.

Υπήρξε ρήξη στο σπίτι γι’ αυτή σου την επιλογή;
Μεγάλη. Ο πατέρας μου δεν μου μιλούσε και δεν είχαμε καν επαφή, τον πρώτο καιρό. Μετά από 23 χρόνια ζωής, έγινε η πρώτη επανάσταση, αυτό που λέμε χάσμα γενεών. Υπήρξε και φόβος από τη μεριά του. Όταν έχεις μάθει να έχεις το παιδί σου όλη τη μέρα μέσα στο σπίτι και μετά κάνει άλλα ανοίγματα, αντιδράς άσχημα, όπως ο πατέρας μου. Σου φαίνεται κάπως. Έπειτα και η δουλειά αυτή δεν είναι το καλύτερο για κάποιους κλασικούς και παραδοσιακούς γονείς…