Κόλαση φωτιάς – Εκκενώθηκαν 4 οικισμοί στα Χανιά – Καίνε δύο μέτωπα στην Πάτρα

- Κάηκαν αγροικίες στα Παπαδιανά των Χανίων - Συναγερμός σε όλη την Κρήτη λόγω καιρού - Σε Δρέπανο και Πλατάνι η μάχη με τις φλόγες στην Πάτρα - Εικόνες καταστροφής στην Αχαϊα

 Τον πύρινο εφιάλτη έζησαν τη νύχτα οι κάτοικοι στην Αχαϊα και τα Χανιά.

Στιγμές τρόμου έζησαν οι κάτοικοι από την πύρινη λαίλαπα στο Ελαφονήσι των Χανίων. Όλη τη νύχτα οι φλόγες “έγλειφαν” ολόκληρους οικισμούς. Επτά αγροικίες τυλίχθηκαν στις φλόγες και καταστράφηκαν.

Οι άνεμοι έστρεψαν το μέτωπο τόσο προς το Αμυγδαλοκεφάλι, όσο και προς τα Παπαδιανά αναγκάζοντας πολλούς κατοίκους, κυρίως ηλικιωμένους και παιδιά, να απομακρυνθούν.

Από το πρωί συμμετέχουν στη μάχη 2 ελικόπτερα και οι αρχές πιστεύουν ότι τουλάχιστον θα μπορέσουν να περιορίσουν το μέτωπο μακρυά από τους οικισμούς.

Οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή έδωσαν πραγματική μάχη με τις φλόγες σε ένα πύρινο μέτωπο που ξεπερνά τα 20 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με το Flashnews σε αντίθεση με χθες που η φωτιά ήταν σε πλήρη εξέλιξη, το έργο της πυρόσβεστης έχει ήδη ενισχυθεί με το πυροσβεστικό ελικόπτερο από το Ηράκλειο που πραγματοποιεί ρίψεις.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν ακόμα στην περιοχή καθιστούν δύσκολη την επιχείρηση κατάσβεσης στην οποία συμμετέχουν περισσότερα απο 16 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με επίσης περισσότερους απο 40 άνδρες, και μια ομάδα πεζοπόρο από το Ηράκλειο και άλλη μια απο τα Χανιά

Συνεχής ενημέρωση στο NEWSIT!