Κιβωτός του Κόσμου – Πατέρας Αντώνιος: «Τα παιδιά δεν πρόκειται να συγχωρέσουν ότι εμείς είμαστε στη ζωή τους και όχι οι γονείς τους»

Πατέρας Αντώνιος

"Εμείς έχουμε αφιερώσει τη ζωή μας, 25 χρόνια, στο παιδί που είναι σε ανάγκη και κίνδυνο", σημειώνει ο Πατέρας Αντώνιος.

Ο Πατέρας Αντώνιος πήρε θέση πρώτη φορά για όσα καταγγέλλονται για την Κιβωτό του Κόσμου, μιλώντας στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου. Από το απόγευμα της Πέμπτης υπάρχει ένα τσουνάμι καταγγελιών για την Κιβωτό του Κόσμου, καθώς όλα ξεκίνησαν από την καταγγελία ενός 19χρονου (σήμερα) ότι είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά στη δομή τον Κολωνό.

Σε ζωντανή σύνδεση με την εκπομπή Super Κατερίνα, o Πατέρας Αντώνιος ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής: «Εμείς μάθαμε από ένα δημοσίευμα, τίποτα περαιτέρω δεν γνωρίζω. Δεν ξέρουμε το όνομά του, το επώνυμό του. Έχουμε πάρει τηλέφωνο και ζητήσαμε στοιχεία και δεν έχουμε στοιχεία».

«Εμείς έχουμε αφιερώσει τη ζωή μας, 25 χρόνια, στο παιδί που είναι σε ανάγκη και κίνδυνο», τόνισε ο Πατέρας Αντώνιος και συνέχισε:

«Εμείς έχουμε και φιλοξενούμε παιδιά, τα οποία δεν είναι τα συνηθισμένα παιδιά, από παραβατικές οικογένειες, παιδιά μεγάλα σε ηλικία που έχουν διαμορφώσει τον χαρακτήρα τους, παιδιά που δεν ήξεραν από όρια, παιδιά θέλουν να παραβατούν.

Η Κιβωτός του Κόσμου με όλο το εξειδικευμένο προσωπικό της, το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να θεραπεύσουμε το τραύμα της ψυχής αυτών των παιδιών από την απώλεια του φυσικού τους γονιού και αυτό είναι που πολλές φορές δεν μπορούν να συγχωρέσουν σε εμάς, ότι πήραμε τη θέση αυτή.

Δεν πρόκειται να συγχωρέσουν ότι εμείς είμαστε στη ζωή τους και όχι οι γονείς τους».