«Κιβωτός του Κόσμου»: Αυτήν την επιστολή έδιναν στου δωρητές

Κιβωτός του Κόσμου

Με τις οικονομικές συναλλαγές της «Κιβωτού του Κόσμου» να έχουν μπει στο στόχαστρο, τόσο από την οικονομική αστυνομία όσο και από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, ζήτημα υπάρχει για το περιβόητο κουτί της Οργάνωσης που πήγαινε σε κηδείες και βαφτίσεις για να μαζέψει λεφτά.

Όπως έχουν καταγγείλει στο MEGA άνθρωποι που έχουν ρίξει χρήματα στο κουτί, ποτέ δεν έλαβαν καμία απόδειξη, ενώ πολλές φορές δεν άκουσαν ούτε ευχαριστώ για τη συνεισφορά τους.

Μάλιστα, τις ελάχιστες περιπτώσεις που δινόταν ευχαριστήρια κάρτα, αυτή είχε… επιλεκτική αναφορά στους δωρητές και μόνο στους 4 – 5 πρώτους διευκρινιζόταν το ποσό που κατέβαλλαν.

«Ρίχναμε από το υστέρημά μας»

«Κύριε Ευαγγελάτε, σας πληροφορώ δεν έμπαιναν πολλά λεφτά. Εγώ σε όσες έχω πάει δεν έβαζαν τεράστια ποσά».

Αυτή η δήλωση του εθελοντή στο LIVE NEWS που πήγαινε σε κηδείες με το κουτί της «Κιβωτού», προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

«Τι λέει αυτός ο άνθρωπος ότι μας έδιναν απόδειξη και ότι δε μάζευε τίποτα ο κουμπαράς μέχρι 120 ευρώ και τέτοια; Τι ψέματα είναι αυτά;».

Ο άνθρωπος που μιλά είναι συνταξιούχος. Πριν από λίγους μήνες κήδεψε την αδελφή του και από τη σύνταξη των 670 ευρώ που λαμβάνει, έριξε στο κουτί της «Κιβωτού» το ποσό των 75 ευρώ.

«75 ευρώ η μία οικογένεια, που εγώ είμαι συνταξιούχος και παίρνω 670 ευρώ σύνταξη.  Γέμισε η εκκλησία από συγγενείς. Κανένας δεν έγραψε το όνομά του σε χαρτί και κανένας δεν έβαλε κάτω από 25 ευρώ. Κι αυτά τα θεωρούσαμε λίγα αλλά τόσα μπορούσαμε».

Παρόμοιες καταγγελίες έχουν κάνει και άλλοι δωρητές, οι οποίοι έχουν συνεισφέρει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, στην Οργάνωση.

Πηγή: Mega – Live News