Κινδυνεύουμε να γίνουμε ρεζίλι στη Eurovision

Τι να πεις για όλα όσα συνέβησαν χθες το βράδυ μπροστά και πίσω από τις κάμερες; Με σημαία την οικονομική κρίση η ΕΡΤ διοργάνωσε μία τελετή που προσέβαλε τους τηλεθεατές, γυρίζοντας την τηλεοπτική αισθητική πολλά χρόνια πίσω.
Αν τα στελέχη της ΕΡΤ κάνουν τον κόπο και παρακολουθήσουν την εκπομπή που πρόβαλλαν χθες το βράδυ, κανονικά σήμερα πρέπει να έχουμε παραιτήσεις ορισμένων αφού αποδείχθηκε ότι ΔΕΝ ξέρουν από τηλεόραση!
 
Άσχετα αν υποστηρίζουν ή όχι το «πανηγυράκι» της Eurovision έχει αποδειχτεί ότι η όλη διοργάνωση είναι κερδοφόρα για την κρατική τηλεόραση. Κι αυτό δεν το σεβάστηκε κανείς τους, προσφέροντας στους τηλεθεατές μία θλιβερή εικόνα!
 
Δυστυχώς, η Λένα Αρώνη, παρά την εμπειρία της ως παρουσιάστρια, δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει στο κεφάτο κλίμα που χρειάζεται ο μουσικός διαγωνισμός. Αν και, σωστά πράττοντας, απέφυγε τις χαριτωμενιές που δεν είναι το φόρτε της, εντούτοις επέλεξε να είναι πολύ «ψυχρή» μεταφέροντας κι αυτή το κρύο που αισθάνονταν στο στούντιο (και για το οποίο παραπονέθηκαν ακόμα και on air τα μέλη της κριτικής επιτροπής) και στους τηλεθεατές. Αποτέλεσμα; Η παγωμάρα μεταφέρθηκε και στα μηχανάκια τηλεθέασης καταγράφοντας χαμηλές θερμοκρασίες για την ΕΡΤ! Τυχαίο; Καθόλου…!
Το φάουλ της παρουσιάστριας όμως ήταν στη συνέντευξη με τον Ντέιβιντ Λιντς όταν τον ρώτησε αν περίμενε ότι θα εμφανιζόταν ποτέ στο διαγωνισμό για τη Eurovision. Εντάξει, μπορεί ο ευρωπαϊκός διαγωνισμός να μην είναι και ό,τι σημαντικότερο καλλιτεχνικά στη μουσική σκηνή αλλά είναι μία γιορτή του τραγουδιού και δεν είναι σωστό να σνομπάρεται με αυτόν τον τρόπο και μάλιστα από την παρουσιάστρια.
 
Πέρα όμως από αυτό το ατυχές γεγονός σνομπισμού και απαξίωσης του φεστιβάλ και για να επανέλθουμε σε όσα συνέβησαν χθες το βράδυ, είναι σίγουρο ότι αν στείλουμε το χθεσινό απόσπασμα με το νικητήριο τραγούδι ως βίντεο κλιπ στις υπόλοιπες χώρες της Eurovision θα μας λυπηθεί κάθε ευρωπαίος. Όχι για την οικονομική κρίση αλλά για την αισθητική. Γιατί όσο και να κόπτονται οι υπεύθυνοι της κρατικής τηλεόρασης για την οικονομική κρίση δεν χρειάζεται να σπαταληθεί χρήμα για να έχεις ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα. Επειγόντως λοιπόν πρέπει η δισκογραφική εταιρεία του Λούκα Γιώρκα να γυρίσει βίντεο κλιπ με το τραγούδι για να μην γίνουμε ευρωπαϊκά ρεζίλι!
 
Κατά τα άλλα, αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους διαγωνιζόμενους που προσπάθησαν και κατάφεραν να έχουν αξιοπρεπείς εμφανίσεις. Το ιδιαίτερα ευχάριστο κομμάτι της διοργάνωσης ήταν όταν όλοι οι διαγωνιζόμενοι μαζί με το Νίκο Τουλιάτο ερμήνευσαν μέρος των τραγουδιών τους με τη συνοδεία των υπολοίπων. Αυτό είναι και το ομαδικό, χαρούμενο κλίμα της Eurovision!
 
Στα παραλειπόμενα να αναφέρουμε ότι μας προξένησε εντύπωση η απουσία του περυσινού εκπροσώπου της χώρας μας, Γιώργου Αλκαίου. Όπως σας είχαμε γράψει στο Newsit, ο τραγουδιστής αυτές τις μέρες απουσιάζει στο εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους αλλά εκτός του ότι δεν υπήρξε καμία αναφορά στο όνομά του, δεν υπήρξε και κάποιο μήνυμά του, όπως αυτό του Σάκη Ρουβά. Σε ερώτηση λοιπόν που κάναμε σε στέλεχος της ΕΡΤ μας είπε ότι του ζητήθηκε και αρνήθηκε. Την ίδια μάλιστα άρνηση, όπως μας είπε, εισέπραξαν και από την Έλενα Παπαρίζου και την Καλομοίρα. Το όνομα του στελέχους δεν το αναφέρουμε για να μην το εκθέσουμε γιατί λίγο αργότερα από στενό συνεργάτη του Γιώργου Αλκαίου πληροφορηθήκαμε ότι ουδέποτε του ζητήθηκε κάτι τέτοιο. Μάλλον λοιπόν κάποιος στην ΕΡΤ… παραπληροφόρησε τους υπεύθυνους της διοργάνωσης!
 
Τέλος, να ευχηθούμε καλή επιτυχία στο Λούκα Γιώρκα και συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές του τραγουδιού που θα μας εκπροσωπήσει στο φεστιβάλ της Eurovision. Και όπως είπαμε: να κάνουν επειγόντως βίντεο κλιπ για να μην γίνουμε ρεζίλι στις υπόλοιπες χώρες! Κι είναι κρίμα για ένα τόσο ωραίο τραγούδι που μας ανεβάζει ψηλά να πέσουμε –επειδή η ΕΡΤ το θέλει- πολύ χαμηλά…!
 
Γρηγόρης Μελάς