Κική Δημουλά: Το ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας της

Κική Δημουλά

Παραμένει διασωληνωμένη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μεταφέρθηκε η Κική Δημουλά στις 12/02/20, λόγω επιδείνωσης της αναπνευστικής της λειτουργίας, όπου και παραμένει διασωληνωμένη. Από το θεραπευτήριο Υγεία εκδόθηκε για την μεγάλη μας ποιήτρια ιατρικό Ανακοινωθέν.

Σύμφωνα με αυτό, η Κική Δημουλα νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με σοβαρά χρόνια αναπνευστικά προβλήματα. Όπως αναφέρουν οι θεράποντες γιατροί της 89χρονης πολυβραβευμένης μας ποιήτριας: «Η ακαδημαϊκός και ποιήτρια κα. Κική Δημουλά νοσηλεύεται από τις 2/02/20 στο Θεραπευτήριο «Υγεία» με χρόνια Αναπνευστική ανεπάρκεια.

Νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν θα εκδοθεί εφόσον υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στην πορεία της νόσου και κριθεί απαραίτητο από τους θεράποντες ιατρούς της». Να σημειωθεί ότι στο νοσοκομείο «Υγεία» έχει νοσηλευθεί και στο παρελθόν, καθώς στο ίδιο νοσοκομείο βρίσκεται ο θεράπων ιατρός της.

Σημειώνεται ότι το βράδυ του Σαββάτου, επισκέφτηκαν την σπουδαία ποιήτρια Κική Δημουλά ο υπουργος Υγείας Βασίλης Κικίλιας και η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη και ενημερώθηκαν για την εξέλιξη της υγείας της από τον θεράποντα ιατρό της.

Η Κική Δημουλά έχει τιμηθεί με τον Χρυσό Σταυρό του Tάγματος της Tιμής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο. Είναι τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, στην οποία κατέλαβε την έδρα των γραμμάτων που είχε μείνει κενή μετά τον θάνατο του Νικηφόρου Βρεττάκου. Είναι η τρίτη γυναίκα στην ιστορία της Ακαδημίας (μετά τις Γαλάτεια Σαράντη και Αγγελική Λαΐου). Στις 20 Μαΐου του 2015, αναγορεύτηκε σε επίτιμη διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ.

Πηγή: iatropedia.gr