Κηδεία Φώφης Γεννηματά: Υποβασταζόμενη η Ντόρα Μπακογιάννη

Ντόρα Μπακογιάννη

Η Ελλάδα αποχαιρετά πρόωρα την Φώφη Γεννηματά, μια γυναίκα που αποτελεί σύμβολο για πολλούς Έλληνες.

Η Φώφη Γεννηματά έφυγε νικημένη από τον καρκίνο στα 56 της χρόνια. Η Μητρόπολη Αθηνών είναι γεμάτη κόσμο. Μέσα και έξω. Η οικογένειά της, ο σύζυγός και τα τρία της παιδιά, φίλοι, συγγενείς, σύντροφοι και πολιτικοί αντίπαλοι. Στην εκκλησία έχουν φτάσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, οι επίσης πρώην πρωθυπουργοί Γιώργος Παπανδρέου και Αλέξης Τσίπρας, ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας και ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Αίσθηση προκάλεσε και η άφιξη της Ντόρας Μπακογιάννη η οποία έφτασε στην Μητρόπολη λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι συνοδευόμενη από την κόρη της Αλεξία και υποβασταζόμενη από τον γιο της Κώστα Μπακογιάννη.

Μπαίνοντας στη Μητρόπολη, η Ντόρα Μπακογιάννη πλησίασε, αγκάλιασε και φίλησε τον σύζυγο και τα παιδιά της Φώφης Γεννηματά.

Μετά το τέλος της εξοδίου ακολουθίας η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Χριστοδουλάκης και ο 17χρονος γιός της Γιώργος Γεννηματάς Τσούνης θα εκφωνήσουν επικήδειους.

Στην συνέχεια η Φώφη Γεννηματά θα οδηγηθεί στην τελευταία της κατοικία στο Α Νεκροταφείο με πομπή η οποία πεζή θα φτάσει εκεί αφού πρώτα κάνει μια στάση στην Βουλή, εκεί όπου πέρασε πάνω από 20 χρόνια της ζωής της.