Κι άλλο «χτύπημα» από το ΕΣΡ: Κόβει σποτ του Γρηγόρη

Διαβάστε τo πως και το γιατί και τι δηλώνει ο ίδιος

Ήταν μια πρωτοβουλία του ΚΕΘΕΑ – ΔΙΑΒΑΣΗ και των εκδόσεων Ψυχογιός που αφιλοκερδώς προσέφεραν 20.000 αντίτυπα του βιβλίου με τίτλο «Δε μπορεί, θα στρώσει», της Λένας Μαντά.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου θα διατεθούν για Κέντρο Θεραπείας εξαρτημένων ατόμων και ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, ανέλαβε να διαφημίσει την όλη προσπάθεια με ένα τηλεοπτικό σποτ.

Στο σπότ, ο Γρηγόρης θα έβγαινε από το ΚΕΘΕΑ κρατώντας στα χέρια του το βιβλίο και θα έλεγε προς το κοινό: «Όλοι μπορούμε κάποια στιγμή να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που μας χρειάζονται. Γιατί η ζωή πολλές φορές παίζει άσχημα παιχνίδια. Αλλά… δε μπορεί, θα στρώσει».

Ωστόσο, το ΕΣΡ έκρινε ότι το σποτ δε εμπίπτει στο άρθρο για τη δωρεάν μετάδοση κοινωνικών μηνυμάτων και άρα δε μπορεί να χαρακτηριστεί μήνυμα κοινωνικού χαρακτήρα.

Απογοητευμένος ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, μιλώντας στην Espresso είπε: »Δεν καταλαβαίνω ορισμένες αποφάσεις. Ειλικρινά κάποια πράγματα δεν έχουν εξήγηση. Απλά μείναμε με την καλή διάθεση. Εγώ προσωπικά το έκανα με όλη μου την αγάπη. Όπως και η κυρία Μαντά και οι εκδόσεις Ψυχογιός. Έχει ανάγκη η Λένα Μαντά από προβολή; Θεωρείται από τις πλέον κορυφαίες Ελληνίδες συγγραφείς».