Κέρδισαν τα βλέμματα και έκλεψαν καρδιές στον Άλιμο

Άλιμος

Χιλιάδες επισκέπτες βρήκαν την ευκαιρία τις δύο προηγούμενες Κυριακές να δουν από κοντά, να θαυμάσουν αλλά και να ζηλέψουν τους αυτοκινούμενους θησαυρούς που είχαν παρκάρει στον υπέροχο παραλιακό πεζόδρομο του Αλίμου!

Σπάνιας καλλονής απαστράπτοντα αυτοκίνητα και ιστορικές μοτοσικλέτες, κέρδισαν περισσότερους από 40.000 θεατές στο τρίτο Alimos Classic Car Sunday και στο δεύτερο Motorbike Sunday.

Αυτή τη χρονιά πολλές οικογένειες, ακόμα και με τα κατοικίδιά τους, επισκέφτηκαν τις δύο –και σημαντικής πολιτιστικής αξίας!- εντυπωσιακές εκθέσεις και τα… σέλφι πήραν φωτιά δίπλα από τα 183 κλασικά αυτοκίνητα και τις 112 ιστορικές μοτοσικλέτες.

Μέσα σε ένα όργιο χρωμάτων και ήχων, το ενδιαφέρον των επισκεπτών του ACCS3 τράβηξαν κυρίως τα θηριώδη αμερικάνικα, αλλά και τα πολύ μικρά 500ράκια, ενώ τα ιστορικά στρατιωτικά οχήματα κράτησαν το πιστό κοινό τους. Τα δύο λεωφορεία που ήρθαν για πρώτη φορά και στάθμευαν μπροστά από την είσοδο και την αψίδα του Δήμου Αλίμου έγιναν αντικείμενο νοσταλγίας και θαυμασμού.

Στην ψηφοφορία μέσω Facebook για την ανάδειξη του δημοφιλέστερου αυτοκινήτου, αναδείχτηκε με συντριπτική πλειοψηφία το Triumph Sammio Spyder του 1971, με δεύτερο το showcar KITT (ακριβές αντίγραφο του αυθεντικού από τον «Ιππότη της Ασφάλτου») ενώ σε περίοπτη θέση ήρθε και το μοναδικό Fiat 600 Multipla του 1955.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στο φετινό ACCS εγκαινιάστηκε ένας καταπράσινος δρόμος, η Cadillac Avenue, όπου παρκάρισαν μοναδικά προς πώληση Bentley, Ferrari, Lamborghini και Porsche από τη συλλογή του Πάρη Ηλιάδη, κεντρικό έκθεμα όμως ήταν δύο μοναδικά κλασικά (Jaguar E Type και Fiat cabrio) συμβολή στην εκδήλωση από το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου.

Την ικανοποίησή τους για την άψογη οργάνωση των συμμετεχόντων (που έγινε με τη συνεργασία ΣΙΣΠΑ, ΟΡΚΑ, ΕΛΚΑ, ΣΔΙΟ, ΦΙΛΠΑ και Φίλων Fiat 500) εξέφρασαν μαζί με θερμά ευχαριστώ, ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης και ο Νίκος Μαστοράκης.

Στις μοτοσικλέτες της δεύτερης Κυριακής (που η επίσης άψογη διοργάνωση έγινε με την Ελληνική Λέσχη Φίλων Κλασικής Μοτοσικλέτας) ο επισκέπτης δεν ήξερε τι να πρωτοδεί. Έτσι το πάνω-κάτω του πεζόδρομου ήταν συνεχές για να θαυμάσουν τα υπέροχα δίτροχα, ενώ στις «περαντζάδες» του πεζόδρομου χρησιμοποιήθηκε πολύ από τις πολύ μικρές ηλικίες, η Μπαμπασικλέτα, καβάλα δηλαδή στον μπαμπά!

Ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης, που την πρώτη Κυριακή μοίρασε μερικές εκατοντάδες μπαλόνια στους μικρούς, κυρίως, επισκέπτες έκανε εδώ τις βόλτες του ως… συνεπιβάτης σε μια κλασική μοτό, θαύμασε πολλές μηχανές και ευχαρίστησε τους ιδιοκτήτες τους για ένα ακόμη πετυχημένο ACMS.

Ωστόσο μετά την τυραννική (για οχήματα και ανθρώπους) θερμοκρασία που άγγιξε τους 37 βαθμούς, ο δήμαρχος Αλίμου αποφάσισε τη μετάθεση του ACCS για το 2023, την τελευταία Κυριακή του Μαΐου. Με αυτόν τον τρόπο άλλωστε, αποφεύγεται και οποιαδήποτε σύμπτωση με το ιστορικό Ράλι Ακρόπολις (που φέτος ήταν αναπόφευκτη αν και μόνο την τελευταία Κυριακή του μεγάλου αγώνα) και η σχεδόν καθολική απουσία όλων τον Αύγουστο, μήνα κρίσιμο για την προετοιμασία και τις συμμετοχές.

Οι διοργανωτές πιστεύουν ότι τον Μάιο του ‘23 θα έχουν 200 αυτοκίνητα στο ACCS και ανάλογη αύξηση στις μοτό του ACMS.

Ο απολογισμός των δυο μεγάλων υπερθεαμάτων, είναι απλός: συμμετέχοντες και επισκέπτες πέρασαν δυο υπέροχες Κυριακές, που και να θέλει κάποιος να τις ξεχάσει, δεν θα τον αφήσουν οι χιλιάδες αναρτήσεις στα social media με τα θετικά σχόλια για τη διοργάνωση που θα επιστρέψει τον ερχόμενο Μάιο με δίτροχους και τετράτροχους θησαυρούς έτοιμους να… θαυμαστούν και να… ζηλευτούν…!