Καθηλώνει ο Σωτήρης Δανέζης στην Ουκρανία – «Το φως της κάμερας μας κάνει αυτόματα στόχους»

Σωτήρης Δανέζης

"Κάθε πέντε με δέκα λεπτά οι βομβαρδισμοί επαναλαμβάνονται" αναφέρει ο Σωτήρης Δανέζης από την πρώτη γραμμή της μάχης στην Ουκρανία.

Στην καρδιά του πολέμου στην Ουκρανία, στη Μαριούπολη, βρίσκεται ο δημοσιογράφος Σωτήρης Δανέζης για τις ανάγκες του ρεπορτάζ στο OPEN. Μάλιστα, το βράδυ του Σαββάτου, εμφανίστηκε ζωσμένος με αλεξίσφαιρο γιλέκο και κράνος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού προκειμένου να μεταφέρει στην Ελλάδα όλες τις τελευταίες εξελίξεις

«Να σας ζητήσω συγνώμη κατ’ αρχήν για τον χαμηλό φωτισμό, προσπαθούμε να κρατήσουμε τα φώτα όσο πιο χαμηλά γίνεται. Η πόλη είναι σε συσκότιση και το φως της κάμερας, που φωτίζει εμάς, μας κάνει αυτόματα και στόχο σε οποιοδήποτε βλέπει έναν άνθρωπο με την δική μας αμφίεση την δημοσιογραφική να στέκεται μπροστά από ένα φως» σημείωσε αρχικά ο Σωτήρης Δανέζης.

«Προσπαθούμε να να κάνουμε λοιπόν τη δουλειά μας με πολύ χαμηλό φωτισμό, η πόλη έχει βυθιστεί στο σκοτάδι τουλάχιστον σε ότι αφορά τον δημόσιο φωτισμό. Αυτό έγινε πριν από μία ώρα απροειδοποίητα ενώ υπάρχει και απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις έξι το απόγευμα. Η Μαριούπολη είναι μια πόλη που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα χαρακώματα».

«Μισό εκατομμύριο άνθρωποι εδώ κρατούν την ανάσα τους για το τι θα συμβεί τις επόμενες ώρες και αυτό γιατί κάθε κεντρικός δρόμος έχει μετατραπεί σε θέση μάχης» συμπλήρωσε ο Σωτήρης Δανέζης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN. «Αυτή την ώρα ακούγονται ξανά ισχυρότατοι βομβαρδισμοί που είχαν σταματήσει για λίγο. Τους ακούμε ξανά και είναι κάτι που επαναλαμβάνεται όλο και συχνότερα. Κάθε πέντε με δέκα λεπτά οι βομβαρδισμοί επαναλαμβάνονται».