Κατερίνα Καραβάτου – Κρατερός Κατσούλης για το εξώφυλλο του Down Town: «Δεν μαζευτήκαμε εκεί για να βγούμε ωραίοι….»

Δεν έκρυψε την ενόχληση του ο Κρατερός Κατσούλης για τα όσα ειπώθηκαν αυτές τις μέρες. Καραβάτου: «Θα περιμένω με ενδιαφέρον την απάντηση από το περιοδικό.»

Κατερίνα Καραβάτου και Κρατερός Κατσούλης επανήλθαν πέρα από τα social media και μέσα από την εκπομπή τους «Στα καλά καθούμενα» στο εξώφυλλο του Down Town στο οποίο συμμετείχαν, κάνοντας πριν από έναν μήνα αυτή τη φωτογράφιση με σκοπό την ευαισθητοποίηση πάνω στο προσφυγικό.

«Επειδή κατηγορηθήκαμε και σε προσωπικό επίπεδο ότι συμμετείχαμε σε κάτι το οποίο εκμεταλλεύεται τους πρόσφυγες, τα πράγματα είναι απλά… Όταν καλείσαι να συμμετέχεις σε κάτι το οποίο έχει να κάνει με ευαισθητοποίηση πάνω σε ένα κοινωνικό θέμα, αν το πιστεύεις το κάνεις, αν δεν το πιστεύεις δεν το κάνεις. Εμείς λοιπόν το πιστεύουμε. Πιστεύουμε ότι είναι ένα σοβαρό θέμα και για αυτό συμμετείχαμε και θα το ξανακάναμε. Τώρα το αν συμφωνεί κανείς με ένα αποτέλεσμα που έχει να κάνει με μια αισθητική με ένα κομμάτι καλλιτεχνικό είναι ένα άλλο κομμάτι. Αυτό είναι το μου αρέσει – δεν μου αρέσει. Εκεί που δεν μπορείς να πεις μου αρέσει – δεν μου αρέσει είναι στο αν πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο να ασχοληθώ με ένα κοινωνικό θέμα όπως αυτό και τα υπόλοιπα που έχουμε πει. Από εκεί και πέρα δεν μπορεί κανείς να κατηγορεί τους ανθρώπους που συμμετέχουν έντιμα σε μία τέτοια προσπάθεια. Ούτε κανείς μπορεί να πει ότι το περιοδικό δεν είχε στόχο να ευαισθητοποιήσει. Έχει ένα άρθρο 24 σελίδων που αναφέρει όλα αυτά που πρέπει ή θα μπορούσε κανείς να ξέρει για αυτή την κατάσταση.
Το ότι βρεθήκαμε κάποιοι άνθρωποι και κάναμε μεμονωμένες φωτογραφίσεις και μετά συντέθηκε αυτή η τελική εικόνα, το αν μου αρέσει ή όχι είναι προσωπικό θέμα, όμως το να κατηγορώ τον άνθρωπο που συμμετείχε για κάτι το οποίο δεν προκύπτει από πουθενά, αυτό πρέπει να το κοιτάξει ο ίδιος τοποθετήθηκε ο Κρατερός Κατσούλης και συνέχισε…

«Πρέπει να έχουμε και την ευθύνη των λόγων μας. Αυτό είναι για όλους μας και έχει να κάνει και περισσότερο με ανθρώπους που ενυπόγραφα γράφουν και προσβάλλουν ανθρώπους και πρόσωπα. Τη δική μου την προσωπική απάντηση στον συγκεκριμένο δημοσιογράφο που είναι στο protagon την έδωσα. Δεν θα την επαναλάβουμε από εδώ γιατί δεν έχει να κάνει, έχει να κάνει με μια προσωπική προσβολή που προσπάθησε να γίνει. Απάντησα και τελείωσε για μένα αυτό το κομμάτι. Εμείς θα είμαστε πάντα παρόντες όπου χρειαστεί, ό,τι χρειαστεί. Δεν μετανιώνουμε στο ότι είχαμε την πρόθεση να κάνουμε αυτή τη φωτογράφιση, δεν μπορούσαμε να γνωρίζουμε το concept πως θα γίνει, αν θα είναι αυτή η σύνθεση. Προφανώς αν θέλετε την προσωπική μου γνώμη, αισθητικά ούτε εγώ συμφωνώ, δηλαδή θα προτιμούσα να είναι διαφορετικό. Δεν μπορούσα να έχω τον έλεγχο, δεν ερωτήθηκα και βγήκε αυτό το αποτέλεσμα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το περιοδικό είχε πρόθεση να εκμεταλλευτεί» απάντησε ο Κρατερός Κατσούλης για το έρθρο που δημοσιεύτηκε στο protagon.

«Δεν μαζευτήκαμε εκεί για να βγούμε ωραίοι. Δεν μαζευτήκαμε εκεί για να μας αρέσει το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα. Εγώ θα προτιμούσα ως άνθρωπος, ως ηθοποιός να έχει μεγαλύτερη συνοχή ή να ήταν διαφορετικά. Αυτό όμως δεν αφορά το λόγο. Από τη στιγμή που ο λόγος ήταν άλλος, δεν πειράζει που το αποτέλεσμα ήταν τέτοιο. Είναι δύο ανόμοιες συζητήσεις. Δεν ήταν για να είναι ωραίο. Ήταν για να γίνει για συγκεκριμένο λόγο.

Είναι καλό για τον πολιτισμό μας να βάζουμε και ένα «εάν». Μην πέφτουμε ο ένας να κατασπαράξουμε τον άλλον. Ψύχραιμα! Δεν λύνονται έτσι τα θέματα και σίγουρα έτσι δεν ερχόμαστε πιο κοντά οι άνθρωποι για να λύσουμε τα μεγάλα προβλήματα» είπε κλείνοντας και η Κατερίνα Καραβάτου έχοντας καλυφθεί από τους υπόλοιπους αρκέστηκε να πει…

«Αισθητικά ούτε και εμένα με αντιπροσωπεύει αυτό το πράγμα και το λέω ευθαρσώς και το έχω πει και στους ίδιους. Κι εμένα δεν μου άρεσε και εγώ θα ήθελα να είχαν γίνει κάποια πράγματα διαφορετικά. Όμως νομίζω ότι η απόφαση μας θα ήταν η ίδια. Έμαθα πάρα πολλά και προς πολλές κατευθύνσεις. Να προσέχω περισσότερο κάποια πράγματα, κι επίσης θα περιμένω με ενδιαφέρον την απάντηση από το περιοδικό.»

Περισσότερα latest news »