Κατερίνα Καινούργιου: Ο προβληματισμός της για τις πολιτικές εξελίξεις!

«Εικόνες πρωτόγνωρες, εικόνες που παραπέμπουν σε πόλεμο...».

Με ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram, η Κατερίνα Καινούργιου εξέφρασε την θλίψη της και τον προβληματισμό της για τα αποτελέσματα που έφερε η ανακοίνωση του Αλέξη Τσίπρα για το δημοψήφισμα.

«1η Ιουλίου…Πάντα αυτή η μέρα σηματοδοτούσε την επίσημη έναρξη του καλοκαιριού. Και σε ολόκληρο τον κόσμο ταξίδευαν οι εικόνες που διαφήμιζαν τον πλούτο της Ελλάδας ..της ηλιόλουστης χώρας μας, με τα γαλανά νερά , τα πανέμορφα νησιά μας. Φέτος όμως ταξιδεύουν στο κόσμο άλλες εικόνες της χώρας μας. Εικόνες πρωτόγνωρες, με τους ηλικιωμένους να κάνουν ουρές στις τράπεζες- με αλφαβητική σειρά- για λίγα ευρώ. Εικόνες που παραπέμπουν σε πόλεμο. Εικόνες ντροπής που δεν τιμούν κανέναν. Εικόνες που στην ιδέα και μόνο ότι μπορεί να είναι μόνιμες , τρέμω. Για ακόμη μια φορά χωριστήκαμε στα δυο. Εμείς , εσείς . Αυτοί, οι άλλοι. Οι «ναι», οι «όχι». Δεν ήμασταν έτσι. Πότε γίναμε έτσι; Στα ξένα δίκτυα δεν παίζουν πια τις διαφημίσεις για διακοπές στην Ελλάδα. Αλλά παίζουν ένα χρονόμετρο που μετρά αντίστροφα για το τέλος μας…».

 

1η Ιουλίου…Πάντα αυτή η μέρα σηματοδοτούσε την επίσημη έναρξη του καλοκαιριού. Και σε ολόκληρο τον κόσμο ταξίδευαν οι εικόνες που διαφήμιζαν τον πλούτο της Ελλάδας ..της ηλιόλουστης χώρας μας, με τα γαλανά νερά , τα πανέμορφα νησιά μας. Φέτος όμως ταξιδεύουν στο κόσμο άλλες εικόνες της χώρας μας. Εικόνες πρωτόγνωρες , με τους ηλικιωμένους να κάνουν ουρές στις τράπεζες- με αλφαβητική σειρά- για λίγα ευρώ. Εικόνες που παραπέμπουν σε πόλεμο. Εικόνες ντροπής που δεν τιμούν κανέναν. Εικόνες που στην ιδέα και μόνο ότι μπορεί να είναι μόνιμες , τρέμω. Για ακόμη μια φορά χωριστήκαμε στα δυο. Εμείς , εσείς . Αυτοί, οι άλλοι. Οι «ναι», οι «όχι». Δεν ήμασταν έτσι. Πότε γίναμε έτσι; Στα ξένα δίκτυα δεν παίζουν πια τις διαφημίσεις για διακοπές στην Ελλάδα. Αλλά παίζουν ένα χρονόμετρο που μετρά αντίστροφα για το τέλος μας… #kapoies_skepseis_mou

A photo posted by katken85 (@katken85) on