Κατερίνα Γκαγκάκη: «Τον Αύγουστο θα έκλεινα δέκα χρόνια στον ΑΝΤ1, αλλά…»

«Έχω κάποιες σκέψεις που πρώτη φορά τις εξωτερικεύω, οι οποίες λένε πως...»

Η Κατερίνα Γκαγκάκη ξεκαθαρίζει τι ισχύει και τι όχι για τους λόγους που αποχώρησε από τον ΑΝΤ1 μετά από 10 χρόνια, με συνέντευξή της στη Σόνια Καζόνι για το περιοδικό People. 

«Τον Αύγουστο θα έκλεινα δέκα χρόνια εδώ, αλλά ο Μάιος νομίζω πως είναι ένας ιδανικός μήνας για αλλαγές. Τουλάχιστον, έτσι προσπαθώ να με πείσω. Δεν τα πάω καθόλου καλά με τις αλλαγές, παρόλο που, άπαξ και γίνουν, προσαρμόζομαι αμέσως. Όχι απλά δεν τα πάω καλά, αλλά θεωρώ πως έχω κάνει εγκλήματα στη ζωή μου φοβούμενη να τις αντιμετωπίσω. Για να καταλάβεις, έφυγα από το πατρικό μου 32 χρόνων − σχεδόν η μαμά μου μου ετοίμασε τις βαλίτσες. Με βόλευε πολύ όλο αυτό και δεν ήθελα να το αλλάξω. Είχα πάρει σπίτι εκεί δίπλα, το είχα επιπλώσει, ήμουν πολύ χαρούμενη, ένα χρόνο πλήρωνα ενοίκιο, αλλά δεν το έπαιρνα απόφαση. Το ίδιο έχω κάνει σε σχέσεις που έπρεπε να τελειώσουν, σε φιλίες που δεν άξιζαν. Από το πιο ασήμαντο μέχρι το πιο σημαντικό. Όσο άσχημο και να ακούγεται, ακόμα δεν έχω ξεκαθαρίσει τα πράγματα της μαμάς μου από τότε που την έχασα (σ.σ. τρία χρόνια πια). Όταν κάτι πρέπει να αλλάξει, δίνω χρονικό περιθώριο, βολεύομαι και το αφήνω. Είχα και τη δικαιολογία της δουλειάς, που ήταν εξαιρετική. Για όλα έφταιγε η δουλειά και όλα πήγαιναν κάτω από το χαλί. Κάποια στιγμή το χαλί φούσκωσε».
 
«Ο μόνος τρόπος για να κάνω μια μεγάλη αλλαγή είναι να μου επιβληθεί. Ένας ψυχοθεραπευτής που πήγαινα, στον οποίο έλεγα πως όλοι οι σύντροφοί μου με εγκατέλειψαν ενώ εγώ δεν εγκατέλειψα ποτέ κανένα δεσμό, μου είχε πει “προφανώς τους έφερνες στο αμήν, γιατί δεν έπαιρνες εσύ την απόφαση και τους έφτανες στο σημείο να το κάνουν εκείνοι για να συμβεί”. Εγώ, όμως, μετά ήμουν πολύ δυστυχισμένη − για λίγο». 

«Δεν μου προτάθηκε ποτέ κάποια μείωση. Γνώριζα πολύ καλά τα θέματα που προγραμμάτιζε το κανάλι σε επίπεδο αναδιοργάνωσης, είχα συμμετάσχει σε συζητήσεις που ήθελαν το μάρκετινγκ και τις δημόσιες σχέσεις να γίνουν ένα. Είναι κάτι που συζητιέται εδώ και πολλά χρόνια. Από τη μία το κατανοώ επιχειρηματικά, από την άλλη, από τη δική μου πλευρά, δεν θεωρώ πως είναι ένα βήμα που με πάει παραπέρα, άρα ήταν ξεκάθαρη η θέση μου, πως στην περίπτωση που θα γινόταν αυτό, εγώ δεν θα συνέχιζα. Πράγματι, κάνουμε μια συζήτηση κάποια κομμάτια που εμπίπτουν στην επικοινωνία και θα είναι εφικτό να γίνονται εξωτερικά να γίνονται από εμένα, μέσω μιας νέας εταιρείας που σκέφτομαι να φτιάξω. Η πρόθεση και η διάθεση υπάρχει και από τις δύο πλευρές. Από την άλλη, έχω κάποιες σκέψεις που πρώτη φορά τις εξωτερικεύω, οι οποίες λένε πως ίσως όλο αυτό είναι μια μεγάλη ευκαιρία να αλλάξω τη ζωή μου, να πάψω να κρύβομαι πίσω από τη δουλειά και να αφήνω άλλα πράγματα πίσω. Ίσως αν πάω να κάνω ακριβώς το ίδιο πράγμα, απλά με ένα άλλο παραστατικό, να μην αλλάξει τίποτα και να είναι άλλο ένα πράγμα που θα βάλω κάτω από το χαλί. Η αλήθεια είναι πως θέλω λίγες μέρες να μείνω έξω απ’ όλα για να αποστασιοποιηθώ και ελπίζω πως θα ξεκαθαρίσουν όλα και θα “κάτσουν σωστά”».

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People, που κυκλοφορεί σήμερα, μαζί με το Πρώτο Θέμα.