Κατερίνα Γκαγκάκη: «Από την οικογένεια δεν απολύεσαι»

Οι δηλώσεις της Κατερίνας Γκαγκάκη μετά το κύμα απολύσεων στον ΑΝΤ1.

Τσουνάμι απολύσεων έπληξε τον ΑΝΤ1 το βράδυ της Παρασκευής, με τμήματα να συγχωνεύονται προκειμένου να μειωθούν τα λειτουργικά έξοδα του καναλιού. Ανάμεσα στα πρόσωπα που αποχωρούν από το κανάλι και η διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων του ΑΝΤ1 Κατερίνα Γκαγκάκη η οποία βρέθηκε σήμερα στο «Πάνθεον» και μίλησε στους δημοσιογράφους για τις εξελίξεις στο κανάλι.

«Είναι λίγο δύσκολο όταν είσαι τόσα χρόνια σε έναν οργανισμό και δη σε διοικητική θέση και γνωρίζεις ποιες είναι οι ανάγκες του και τι είναι καλύτερο για εκείνον, είναι πολύ δύσκολο να μην κατανοήσεις ότι ένα βήμα είναι το κατάλληλο για την συγκεκριμένη εποχή. Άρα ανθρώπινα μπορεί να είναι κάπως στενάχωρο, ή διότι αλλάζει η καθημερινότητα σου. Και δεν σας κρύβω ότι αν δεν ήμουν εγώ σε αυτή τη θέση και ήμουν ένας σύμβουλος, θα έλεγα ακριβώς το ίδιο γιατί οι ανάγκες αλλάζουν, τα media μπαίνουν σε ένα μοτίβο του εξωτερικού, δίνουν προς τα έξω σε εξωτερικούς συνεργάτες πάρα πολλά πράγματα και ειδικά πράγματα και τομείς όπως είναι το μάρκετινγκ, η επικοινωνία. Είναι το μοτίβο που ισχύει παντού. Για να είμαστε ειλικρινείς δεν μπορούμε να καταδικάσουμε κινήσεις οι οποίες σε άλλες χώρες θεωρούνται πρόοδος και στη δική μας να μείνουμε σε μία παλαιολιθική τακτική και να πούμε… «όχι, δεν».
Να σας πω ότι προσωπικά δεν αισθάνομαι άβολα και στενάχωρα, δε θα σας το πω. Είναι δέκα χρόνια κάθε μέρα. Να σας πω ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι η οικογένεια μου, είναι. Από την οικογένεια δεν απολύεσαι.

Για το γεγονός ότι θα παραμείνει στο κανάλι για επιπλέον διάστημα και μετά τη λήξη του συμβολαίου της
«Ένας άνθρωπος σε αυτή τη θέση και σε ένα τέτοιο κομμάτι και σε αυτή την περίοδο, το θεωρώ αντιεπαγγελματικό και νομίζω ότι τόσα χρόνια έχω δείξει πολύ καλά αν είμαι ή δεν είμαι επαγγελματίας. Το θεωρώ αντιεπαγγελματικό να πω ότι κύριοι τώρα που είναι μια περίοδος αναπροσαρμογής κάντε το μόνοι σας. Θεωρώ πολύ σωστό σε αυτούς τους ανθρώπους που ήταν διπλά μου και παραπάνω από δίπλα μου, να είμαι για δύο μήνες τουλάχιστον ουτως ώστε να βοηθήσω στη μετάβαση, να γίνει σωστά.»

Όσο για το αν είναι έτοιμη να κάνει το επόμενο βήμα, η Κατερίνα Γκαγκάκη απάντησε:

«Θα σας πω ψέματα αν σας πω ότι όταν είσαι σε αυτή τη θέση και βλέπεις τα πράγματα όπως γίνονται, δεν έχεις κάποια όνειρα να κάνεις, διαφορετικά. Τώρα να αυτό το φανταζόμουν τώρα ή σε δύο ή τρεις μήνες, είναι άλλο θέμα. Έχω κάποια πράγματα στο μυαλό μου, ναι. Αλλά επίσης θεωρώ ότι αν δεν τελειώσει το ένα κομμάτι τελείως, να κλείσεις το βιβλίο, να κλείσεις το ημερολόγιο, να γράψεις και την τελευταία λέξη, είναι άτοπο να ξεκινάς το επόμενο.»