Κατερίνα Χέλμη: Η τελευταία δημόσια εμφάνιση της ηθοποιού

Κατερίνα Χέλμη

Πριν από λίγες ημέρες η γνωστή ηθοποιός έδωσε το παρών στην πρεμιέρα της σειράς "Ζωή".

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 83 ετών η ηθοποιός Κατερίνα Χέλμη και την είδηση του θανάτου της γνωστοποίησε σήμερα μέσω ανάρτησης στο Instagram το «Σπίτι του Ηθοποιού». Η ηθοποιός πέθανε το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.

Στις 30 Μαρτίου 2023, η καλλιτέχνιδα ήταν παρούσα στην πρεμιέρα της σειράς «Ζωή», η οποία έγινε σε γνωστό εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι.

 

Η Κατερίνα Χέλμη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939.

Η καριέρα 

Η πρώτη της εμφάνιση στον κινηματογράφο πραγματοποιήθηκε το 1957 στην ταινία «Μπαρμπαγιάννης ο κανατάς», αλλά η μεγαλύτερή της επιτυχία ήταν «Τα κόκκινα φανάρια» (1963) σε σκηνοθεσία Βασίλη Γεωργιάδη. Υπήρξε, επίσης, η αντίζηλος της Αλίκης Βουγιουκλάκη στην ταινία «Η αγάπη μας» (1968) σε σκηνοθεσία Κώστα Καραγιάννη.

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας της, είχε συμμετάσχει σε περισσότερες από 25 ταινίες και σε 4 τηλεοπτικές σειρές. Είχε ασχοληθεί επίσης με τη συγγραφή αρκετών βιβλίων. Σύζυγός της ήταν ο καθηγητής και ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Σβολόπουλος.

Η συμμετοχή της στα κοινά 

Η Χέλμη δραστηριοποιήθηκε πολιτικά στο ΠΑΣΟΚ, ως μέλος της Επιτροπής Συνδικαλιστικού Επιστημόνων-Καλλιτεχνών. Στις δημοτικές εκλογές του 1994 εξελέγη δημοτική σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων με την παράταξη του Θεόδωρου Πάγκαλου.