Κατερίνα Χαλικιά – Συγκλονίζει η πρώην παίκτρια του Survivor: «Έχω υποστεί σεξουαλική παρενόχληση στα 15 μου»

Κατερίνα Χαλικιά

Η πρώην παίκτρια του Survivor, Κατερίνα Χαλικιά, αποκαλύπτει τη φρικτή εμπειρία που βίωσε.

Η Κατερίνα Χαλικιά, πρώην σύζυγος του μπασκετμπολίστα Κώστα Παταβούκα, έγινε ευρέως γνωστή από την συμμετοχή στο Survivor.  Η δίμετρη ξανθιά καλλονή που πλέον είναι παντρεμένη με τον Δημήτρη Καραθανάση ετοιμάζεται να δοκιμάσει τις δυνάμεις της και στην πολιτική. Η ίδια μιλάει για πρώτη φορά στην on time για την απόφασή της αυτή αλλά και για την σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε σε ηλικία 15 ετών στο χώρο του αθλητισμού.

Πως αποφάσισες να κατέβεις υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Καισαριανής με τον Δήμαρχο Χρήστο Βοσκόπουλο στο συνδυασμό «Ενωμένη Καισαριανή»

Αποφάσισα γιατί θέλω να στηρίξω τις γυναίκες που έχουν υποστεί σωματική και λεκτική βία.  Θέλω να στηρίξω τα νέα κορίτσια και τα νέα αγόρια για την βία και στον αθλητισμό που υπάρχει και στα σχολεία και γενικότερα θέλω να είμαι δίπλα στις γυναίκες.

Στο παρελθόν έχεις υπάρξει πρωταθλήτρια Ευρώπης στο μπάσκετ. Έχεις δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση.

Ναι έχω δεχτεί. Όταν ήμουν 15 ετών κάποιος από τον χώρο του αθλητισμού, με πλησίασε με αγκάλιασε και εγώ αμέσως φοβήθηκα. Συνέχιζε αλλά εγώ έφυγα τρέχοντας.

Τι σου έλεγε;

Έλα να πάμε μια βόλτα, να σου μιλήσω για το μπάσκετ να σε βοηθήσω. Επίσης έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση όταν δούλευα σε μια καφετέρια. Ήμουν 19 ετών τότε η καφετέρια ήταν στο κέντρο της Αθήνας και ένας πελάτης ερχόταν κάθε μέρα για μένα και μου έλεγε ότι θα με προωθήσει στο χώρο της διαφήμισης και με καλούσε συνέχεια να με φωτογραφήσει στο στούντιό του. Ερχόταν κάθε μέρα. Είχε γίνει αφόρητος. Εγώ ήμουν υπάλληλος και δεν μπορούσα να τον διώξω γιατί θα έχανα την δουλειά μου. Αναγκάστηκα μετά από λίγο καιρό να παραιτηθώ. Και έτσι έμεινα χωρίς δουλειά και αναγκάστηκα να φύγω στο εξωτερικό να παίξω μπάσκετ για να έχω εισόδημα.