Κάρυστος – Πτώση Canadair: Νεκροί πιλότος και συγκυβερνήτης

Κάρυστος

Τραγική αυλαία στο θρίλερ με την πτώση του Canadair στην Κάρυστο.

Το μεσημέρι της Τρίτης έπεσε Canadair στην Κάρυστο ενώ επιχειρούσε στην κατάσβεση της φωτιάς που καίει για τρίτη ημέρα στην περιοχή της Εύβοιας. Λίγο μετά τις έξι το απόγευμα, όμως, τα νέα που ήρθαν είναι τραγικά μιας και τόσο ο πιλότος όσο και ο συγκυβερνήτης είναι νεκροί.

Πρόκειται για ένα CL-215 της Πολεμικής Αεροπορίας με πλήρωμα δύο χειριστές, της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, οι δύο χειριστές που έχασαν τη ζωή τους ήταν ο κυβερνήτης, Σμηναγός (Ι), Χρήστος Μπουλάς, 34 ετών, και ο συγκυβερνήτης, Ανθυποσμηναγός (Ι), Περικλής Στεφανίδης, 27 ετών.

“Mε απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις (από 25 έως 27 Ιουλίου 2023) για την απώλεια της ζωής, εν ώρα καθήκοντος, των Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215, το οποίο επιχειρούσε στην Εύβοια” σημειώθηκε, μεταξύ άλλων, σε έκτακτο δελτίο ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης.