Καραμίχος – Χρανιώτης: Υπερεκτίμηση ικανοτήτων ή έλλειψη επιβεβαίωσης;

Πως αντιδρούν όταν βλέπουν μια παράσταση που δεν τους αρέσει;

Ο Γιώργος Καραμίχος και ο Γιώργος Χρανιώτης συναντήθηκαν θεατρικά με την Αντιγόνη Βαλάκου στην παράσταση «Μαντάμ Φλο». Στη συνέντευξή τους στο περιοδικό HELLO μιλούν για τις ικανότητές τους, αλλά κα αν έρχονται σε δύσκολη θέση όταν παρακολουθούν παραστάσεις που δεν τους αρέσουν.

Έχετε υπερεκτιμήσει κάποιες φορές τις ικανότητές σας;

Γ.Κ. Πάσχω από έλλειψη επιβεβαίωσης και αυτοεκτίμησης. Δουλεύω πάρα πολύ για κάτι και κάποιες φορές έχει αποτύχει, όχι από υπερκτίμηση -ότι δηλαδή μπορούσα να το κάνω και δεν το έκανα- αλλά επειδή υπήρχε φόβος δίπλα μου. Προσπαθώ να κρατώ χαμηλά την αίσθηση ότι «το έχω».

Γ.ΧΡ. Ναι, το έχω κάνει και ίσως συνεχίσω να το κάνω. Έχω συναίσθηση στο πως αντιλαμβάνομαι το χαστούκι όταν μου έρχεται. Οπότε, εκείνη τη στιγμή καταλαβαίνω ότι υπάρχει ένα όριο και αυτό δεν είναι κακό.

Ως ηθοποιοί έρχεστε σε δύσκολη θέση όταν παρακολουθείτε μια παράσταση, η οποία δεν σας αρέσει και πρέπει μετά να δώσετε συγχαρητήρια στους συναδέλφους σας;

Γ.Κ. Μου έχει συμβεί πολλές φορές αυτό. Να πω «μπράβο» στους συντελεστές γιατί είναι μια δουλειά που έχει γίνει. Άλλωστε, πηγαίνοντας να την παρακολουθήσω, δεν μου έχει εγγυηθεί κανείς ότι θα έχει τύχη. Όσοι έκαναν την προσπάθεια, το έκαναν με στόχο να επιτύχει και όχι να αποτύχει. Από εκεί και πέρα, αν είναι κάτι πάρα πολύ άσχημο, θα προσπαθήσω να κρατηθώ, γιατί η γνώμη μου είναι συνήθως κυνική και προσπαθώ να μην είμαι αντιδραστικός και να εστιάσω στα καλά. Για να πω την αλήθεια, περισσότερο ενοχλούμαι από τον άνθρωπο, ο οποίος είναι ο ρυθμιστής όλου αυτού, δηλαδή από το σκηνοθέτη, παρά από τα όργανα της παράστασης, τους ηθοποιούς.

Γ.ΧΡ. Είναι κατά κάποιον τρόπο σαν να παρακολουθείς έναν μαραθωνοδρόμο, ο οποίος δεν καταφέρνει να τερματίσει. Δεν μπορείς να του στερήσεις το «μπράβο». Γι' αυτό κι εγώ τελευταία έχω γίνει πιο ανεκτικός και γενναιόδωρος.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο HELLO

Διαβάστε ακόμα:

Γιώργος Χρανιώτης: «Αισθάνθηκα αδικημένος»

Αποχώρησε ο Γιώργος Χρανιώτης απ' το Dancing-Πλήρωσε την…ξινίλα της παρτενέρ του