Καμμένος: «Εγώ έδωσα μάχη για να μην πάρει άδεια ο κουμπάρος μου»

Καμμένος

Με κατηγορίες εναντίον της προηγούμενης κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για απαξίωση της Παιδείας και της σημερινής ηγεσίας της ΝΔ, για το πρόγραμμά της, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, υπεραμύνθηκε του έργου της σημερινής κυβέρνησης, λέγοντας πως κατάφερε πολύ περισσότερα από όσα έγιναν στον τομέα, τα τελευταία 15 χρόνια.

Όπως είπε, επί των ημερών Σαμαρά – Βενιζέλου, υπήρξε η δημόσια δέσμευση ότι το 2018 θα φτάσει ο προϋπολογισμός για την Παιδεία στο 1,9% του ΑΕΠ, ενώ η σημερινή κυβέρνηση, διατήρησε στο 2,8% του ΑΕΠ τους πόρους για την Παιδεία. Σχολιάζοντας την εξαγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη, για είσοδο όλων των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς, ο κ. Καμμένος έθεσε το ερώτημα πώς θα συμβεί αυτό, όταν ο πρόεδρος της ΝΔ, αντί να ανακοινώνει αυξήσεις στον προϋπολογισμό για την Παιδεία, ακολουθεί το πρόγραμμα της μείωσης του προϋπολογισμού, που φτάνει στο 1,9% του ΑΕΠ και το μειώνει επιπλέον 800 εκατομμύρια. Ανέφερε δε, πως φέτος μπήκαν 20.000 παιδιά στους παιδικούς σταθμούς, με κονδύλια που εξοικονομήθηκαν από μέρος των ποσών που πλήρωσαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί.

Αφού ο κ. Καμμένος κάλεσε την εθνική αντιπροσωπία σε συναίνεση και κοινή πολιτική για την Παιδεία και την Εθνική Άμυνα, είπε πως…