Καιρός: Η κακοκαιρία Daniel φτάνει στην Αττική

καιρός

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού...

Βροχές, καταιγίδες και κεραυνοί σημειώνονται από χθες σε μεγάλο μέρος της χώρας, καθώς η επέλαση της κακοκαιρίας Daniel συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης, σημειώνει πως στα βόρεια της χώρας τα φαινόμενα θα είναι ηπιότερα, ενώ σταδιακά η κακοκαιρία φτάνει στην Αττική και την Πελοπόννησο φέρνοντας σφοδρές καταιγίδες.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Open είπε: «Κάπως πιο ήπια θα είναι τα φαινόμενα από το ύψος της Χαλκιδικής και βορειότερα, προς τη βορειοδυτική χώρα».

Ωστόσο, σημείωσε πως σταδιακά τα φαινόμενα θα επεκταθούν και προς την περιοχή της Πελοποννήσου, προς τα ανατολικά και νότια τμήματα, ενώ θα επηρεαστεί και η δυτική Κρήτη. «Μεγάλη προσοχή, μιλάμε για έναν μεγάλο όγκο νερού», είπε χαρακτηριστικά.

Η θερμοκρασία έχει σημειώσει πτώση της τάξης των 6 με 8 βαθμών.

Από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα είναι βροχερός και στην Αττική, ενώ το απόγευμα αναμένονται αρκετές βροχές και καταιγίδες. «Θέλει προσοχή και ο νομός Αττικής γιατί βλέπουμε ότι ο άνεμος στρέφεται σε ανατολικό-νοτιοανατολικό. Είναι ένας άνεμος αρκετά υετοφόρος για την περιοχή της Αττικής. Συνοδεύεται συνήθως με μεγάλα ύψη βροχής, άρα να είμαστε σε μία εγρήγορση, με τη θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 28 βαθμούς αργά το μεσημέρι».

Ο ίδιος τονίζει πως και αύριο Τρίτη θα έχουμε τον ίδιο σχετικά καιρό ειδικά σε περιοχές γύρω από την οροσειρά της Πίνδου και πιο ανατολικά: η Θεσσαλία, η Αττικο-Βοιωτία, η Εύβοια, οι Σποράδες, η Ανατολική και Νότια Πελοπόννησος.

Στη συνέχεια το κύμα κακοκαιρία θα περιορίζεται στα δυτικά προς το Ιόνιο, ενώ αμέσως μετά θα κατευθυνθεί προς τις ακτές της Βόρειας Αφρικής ενώ δεν αποκλείεται να σχηματίσει ακόμη και μεσογειακό κυκλώνα.

Πηγή: newsit.gr