Καύσωνας Κλέων: Πού καταγράφηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες σήμερα – Πάνω από 40 βαθμούς και στην Αττική

Καύσωνας

Στο "κόκκινο" ο υδράργυρος σε όλη την Ελλάδα.

Μέχρι και τους 42 βαθμούς Κελσίου έφτασε σήμερα Πέμπτη (13.7.2023) το θερμόμετρο στη Λάρισα ενώ σε όλη την υπόλοιπη χώρα δεν έλειψαν τα 40άρια και οι θερμοκρασίες που «άγγιξαν» τους 40 βαθμούς, αφού ο καύσωνας Κλέων έχει φτάσει και δείχνει τα «δόντια» του.

Στους 168 ανέρχονται οι μετεωρολογικοί σταθμοί του meteo κατέγραψαν μέγιστες θερμοκρασίες πάνω από 37 βαθμούς Κελσίου σήμερα, την πρώτη ημέρα ισχύος του καύσωνα Κλέωνα, την ώρα που άλλοι 26 σταθμοί κατέγραψαν μέγιστες θερμοκρασίες πάνω από 40 βαθμούς.

Η Λάρισα κατέχει τα… πρωτεία σε ό,τι αφορά τη θερμοκρασία σήμερα, καθώς το θερμόμετρο ανέβηκε εκεί μέχρι και τους 42 βαθμούς Κελσίου. Αξιοσημείωτο είναι ότι και άλλες 2 περιοχές της Λάρισας κατέγραψαν μια από τις υψηλότερες θερμοκρασίες σήμερα. Αναλυτικά, ο υδράργυρος ανέβηκε υψηλότερα στις παρακάτω περιοχές:

  1. Λάρισα – 42 βαθμοί Κελσίου
  2. Χάλκη Λάρισας – 41,6 βαθμοί Κελσίου
  3. Θήβα – 41,4 βαθμοί Κελσίου
  4. Πλατύκαμπος Λάρισας – 41, 4 βαθμοί Κελσίου
  5. Τραγάνα Φθιώτιδας – 41,3 βαθμοί Κελσίου
  6. Στυλίδα Φθιώτιδας – 41,2 βαθμοί Κελσίου
  7. Λιβαδειά – 40,9 βαθμοί Κελσίου
  8. Γιαννιτσά – 40,9 βαθμοί Κελσίου

Η θερμοκρασία έφτασε και, σε μερικές περιπτώσεις ξεπέρασε, τους 40 βαθμούς Κελσίου και στην Αττική το μεσημέρι της Πέμπτης, όπως καταγράφτηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr και παρουσιάζεται στο Χάρτη Παρατηρήσεων του Ολοκληρωμένου Συστήματος Ενημέρωσης και Προειδοποίησης Καιρικών Συνθηκών.

Η Βλυχάδα Αττικής είναι πρώτη με 40,2 βαθμούς Κελσίου και ακολουθούν η Μεταμόρφωση με 39,6 βαθμούς Κελσίου και το Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών (ΣΚΑ) με 39,5 βαθμούς Κελσίου.

Το Ολοκληρωμένο Σύστημα Ενημέρωσης και Προειδοποίησης Καιρικών Συνθηκών που αναπτύχθηκε από την ομάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, έχει σκοπό την έγκαιρη ενημέρωση και προειδοποίηση του πληθυσμού σχετικά με τα έντονα καιρικά φαινόμενα (θερμοκρασία, βροχόπτωση, ριπές ανέμου), αλλά και την αποτύπωση των τρεχουσών μετεωρολογικών συνθηκών για την Αττική και την ευρύτερη περιοχή της.

Πηγή: newsit.gr