Καύσωνας Κλέων: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσει η Ακρόπολη

Λίνα Μενδώνη

Όσα ανέφερε η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, στην κάμερα της ΕΡΤ.

Για το ενδεχόμενο να κλείσει ο Αρχαιολογικός Χώρος της Ακρόπολης λόγω των ακραίων θερμοκρασιών που φέρνει ο καύσωνας Κλέων μίλησε η Λίνα Μενδώνη στην ΕΡΤ.

«Τη στιγμή που, τουλάχιστον για την Αθήνα, θα μας δώσουν θερμοκρασία 40 βαθμούς (η οποία αναμένεται αύριο) και το Σάββατο ανεβαίνει στους 41, τότε ναι, στον βράχο της Ακρόπολης η πραγματική θερμοκρασία, αυτή την οποία αισθάνεται ο άνθρωπος και εισπράττει ο οργανισμός, είναι αρκετά μεγαλύτερη», ανέφερε χαρακτηριστικά η Υπουργός Πολιτισμού.

«Επομένως εκεί, και για την προστασία των εργαζομένων αλλά και για την προστασία των επισκεπτών, τουλάχιστον τις ώρες της θερμοκρασιακής αιχμής 12:00 – 17:00, θα πρέπει να γίνει μια αναστολή του αρχαιολογικού χώρου», τόνισε αμέσως μετά στον Γιώργο Κουβαρά.

«Έχουμε βγάλει ήδη από σήμερα μια ανακοίνωση ότι είναι πολύ πιθανό αύριο να έχουμε τέτοιου είδους κινήσεις. Θα κλείσει και στο Άργος και θα κλείσει και στη Λάρισα, γιατί και εκεί αναμένονται πάρα πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Ο στόχος είναι κυρίως για τους χώρους που υπάρχει η επισκεψιμότητα και γι’ αυτό ενδεικτικά η Ακρόπολη μπορεί να λειτουργήσει από το πρωί στις 8:00 μέχρι τις 12:00 και στη συνέχεια από τις 17:00 μέχρι τις 20:00», επισήμανε η Λίνα Μενδώνη.

«Αυτό το οποίο θα καταβάλλουμε ως προσπάθεια -πάντα ανάλογα με τις θερμοκρασίες τις οποίες θα πάρουμε το πρωί της Παρασκευής γύρω στις 8:00 με 9:00, είναι οι άλλοι χώροι της Αθήνας, για παράδειγμα η Αρχαία Αγορά με τη Στοά του Αττάλου, να είναι ανοιχτοί – ώστε οι επισκέπτες μας οι οποίοι είχαν προγραμματίσει την Ακρόπολη τις μεσημεριανές ώρες, να μπορέσουν να σπεύσουν εκεί και να επανέλθουν, είτε να έχει προηγηθεί η επίσκεψη στην Ακρόπολη», κατέληξε στην τοποθέτησή της η Υπουργός Πολιτισμού.

Πηγή: newsit.gr