Ιστορικά και θρησκευτικά ντοκιμαντέρ από σήμερα στο ΣΚΑΪ

Διαβάστε ποιά ντοκιμαντέρ θα δείτε αυτή τη βδομάδα στον ΣΚΑΪ.

Μ . ΔΕΥΤΕΡΑ- Μ.ΤΡΙΤΗ – Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ  
ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ στις   23.00

Σειρά ντοκιμαντέρ του Discovery Channel με μερικά από τα πιο κεφαλαιώδη γεγονότα της βιβλικής ιστορίας και θα εξετάσουμε επιστημονικά πώς μπορεί πραγματικά να συνέβησαν.

Επίσης την Μ.Τρίτη μία ώρα μετά δείτε BATTLES BC: ΜΩΥΣΗΣ  00.15

Την Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ παρακολουθήστε :
BATTLES BC: Η ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΙΧΟΥΣ  00.15
Ένα ντοκιμαντέρ παραγωγής AETN. Οι περισσότεροι θεωρούν την Έξοδο των Ισραηλιτών από την Αίγυπτο πράξη θεϊκής παρέμβασης.

Μ. ΠΕΜΠΤΗ
SECRETS OF THE CROSS: ΠΟΙΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ στις  23.00
Ένα ντοκιμαντέρ παραγωγής Granada. Η Βίβλος το αναφέρει ξεκάθαρα: οι Ισραηλίτες αξιωματούχοι απαίτησαν τη θανάτωση του Ιησού και ο Πόντιος Πιλάτος, ο Ρωμαίος κυβερνήτης τους, τους έκανε τη χάρη να τον στείλει στο σταυρό.
Ακόμη παρακολουθήστε μια ώρα μετά :
BATTLES BC: ΔΑΥΙΔ ΚΑΙ ΓΟΛΙΑΘ    00.15
Ένα ντοκιμαντέρ παραγωγής AETN. Οι περισσότεροι θεωρούν την Έξοδο των Ισραηλιτών από την Αίγυπτο πράξη θεϊκής παρέμβασης.

Δείτε την Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΒΛΟ  05.30

Μια συναρπαστική ιστορία γεμάτη πίστη, θάρρος και ίντριγκες μας αφηγείται το ντοκιμαντέρ της Granada, μέσω μιας δραματοποιημένης ιστορικής αναδρομής στα ταραγμένα χρόνια που ακολούθησαν την πρώτη μετάφραση της Βίβλου στα αγγλικά το 1526.
Στην συνέχεια δείτε:
Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΒΗΘΛΕΕΜ  08.00
Ένα ντοκιμαντέρ παραγωγής National Geographic.Η Βηθλεέμ, γενέτειρα του Ιησού κατά τις Γραφές, είναι ένα μέρος όπου το πάθος, είτε θρησκευτικό είτε πολιτικό πάντα κυριαρχούσε.
Ακολουθεί στις 09:00 η ταινία :
ΑΡΧΑΙΕΣ ΥΠΕΡΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΙ ΝΑΟΙ

Ένα ντοκιμαντέρ παραγωγής Parthenon.Ο καθεδρικός ναός της Chartres αποτελεί σπουδαίο μνημείο όχι μόνο εξαιτίας της εκπληκτικής αρχιτεκτονικής του, αλλά και λόγω της συναρπαστικής ιστορίας του.
Στις 10:00 δείτε :
ΥΠΟΓΕΙΟΙ ΚΟΣΜΟΙ: Η ΓΕΝΕΣΗ ΤΗΣ ΡΩΜΑΪΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ  

Ένα ντοκιμαντέρ παραγωγής AETN.Η Ρώμη είναι για τους περισσότερους πρωτεύουσα της μόδας, του καλού φαγητού και της διασκέδασης.

Ο ΧΑΜΕΝΟΣ ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ    18.00
Το ντοκιμαντέρ του Discovery Channel αποκαλύπτει το μεγαλύτερο ίσως αρχαιολογικό εύρημα της ιστορίας.
Στις 20:00 ακολουθεί :
ΗΡΩΔΗΣ: ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΘΟ 
 
Ένα ντοκιμαντέρ παραγωγής National Geographic.Ο Ηρώδης έμεινε στην ιστορία για τη διαταγή του να δολοφονηθούν όλα τα αρσενικά παιδιά κάτω των 2 ετών στη Βηθλεέμ.

Δείτε δυο ώρες μετα:
Η ΙΕΡΑ ΣΙΝΔΟΝΗ ΤΟΥ ΤΟΡΙΝΟ   22.00

Ένα ντοκιμαντέρ παραγωγής National Geographic.Ιερά Σινδόνη του Τορίνο: Ένα από τα πιο πολύτιμα άγια λείψανα της χριστιανοσύνης, που ίσως είναι και το περισσότερο αμφισβητούμενο ιερό κειμήλιο στον κόσμο.
Μια ώρα μετά στις 23 :00  παρακολουθήστε:
SECRETS OF THE CROSS: ΜΑΡΙΑ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ

Ένα ντοκιμαντέρ παραγωγής Granada.Το όραμα της Μαρίας της Μαγδαληνής για την ανάσταση του Ιησού αποτέλεσε τη σπίθα που άναψε τη φλόγα του Χριστιανισμού. Χωρίς αυτήν, ο Χριστιανισμός μπορεί να μην υπήρχε καν.

Μετά τα μεσάνυχτα δείτε :
SECRETS OF THE CROSS: Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ  00.15

Ένα ντοκιμαντέρ παραγωγής Granada.Ο πρόσφατα ευρεθείς εβραϊκός τάφος στα Ιεροσόλυμα έφερε στην επιφάνεια κουτιά που περιείχαν οστά με αρχικά ονόματα «Ιησούς, ο υιός του Ιωσήφ», «Μαρία», «Ιούδας, υιός του Ιησού»
Δείτε στις 01:15 την τελευταία ταινία :
SECRETS OF THE CROSS: ΝΑΪΤΕΣ – Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ 

Ένα ντοκιμαντέρ παραγωγής Granada. Γνωστοί και ως μυστικοί μαχητές του «Κώδικα Ντα Βίντσι», ο μύθος γύρω από τους Ναΐτες κρατά περισσότερο από 900 χρόνια! Χριστιανοί επιδρομείς, απογοητευμένοι από τα ψέματα και την απιστία των πρώην συμμάχων τους, οι Ναΐτες δεν διαχωρίζονταν ποτέ από το Ιερό Δισκοπότηρο.