ΗΠΑ: Ο όλεθρος είναι εδώ! Πάνω από 1.000 νεκροί και 60.000 κρούσματα κορονοϊού σε ένα 24ωρο

Κορονοϊός

Νέο “μούδιασμα” προκαλεί η είδηση πως και πάλι οι ΗΠΑ κατέγραψαν πάνω από 1.000 νεκρούς το τελευταίο 24ωρο, σημειώνοντας ραγδαία αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο.

Παράλληλα ξεπεράστηκαν και τα 60.000 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε 24 ώρες! Οι νεκροί έχουν φτάσει πλένουν τους 131.362.

Πρόκειται για κρούσματα – ρεκόρ αφότου η πανδημία άρχισε να εξαπλώνεται στις ΗΠΑ, όπου το σύνολο των κρουσμάτων ξεπέρασε τα 3 εκατομμύρια ανθρώπους.

Εκρηκτική αύξηση σε Δύση και Νότο

Μετά τη σταθεροποίηση της κατάστασης στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, ιδίως στη Νέα Υόρκη, που αποτελούσε αρχικά το επίκεντρο της πανδημίας, η χώρα γνωρίζει τις τελευταίες εβδομάδες εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης στο νότιο και στο δυτικό της τμήμα.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποβαθμίζει τα αλλεπάλληλα ρεκόρ κρουσμάτων, τα οποία αποδίδει στο ότι γίνονται πολλά τεστ, όμως πολλοί υγειονομικοί αξιωματούχοι σε ομοσπονδιακό και πάνω απ’ όλα σε τοπικό επίπεδο χαρακτηρίζουν την κατάσταση πολύ σοβαρή.

Κατηγορώντας τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ότι αντέδρασε με μεγάλη βραδύτητα στην πανδημία του κορονοϊού, ο ένοικος του Λευκού Οίκου άρχισε χθες Τρίτη επίσημα τη διαδικασία αποχώρησης των ΗΠΑ από αυτή την υπηρεσία του ΟΗΕ. Οι ΗΠΑ ήταν ως εδώ ο κυριότερος χρηματοδότης του ΠΟΫ.

Η ισχυρότερη οικονομική δύναμη του κόσμου είναι η χώρα η οποία έχει υποστεί μακράν το πιο βαρύ πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού στον πλανήτη, τόσο ως προς τον αριθμό των νεκρών, όσο και ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων, σε απόλυτες τιμές.

Πάνω από 10.000 κρούσματα στην Καλιφόρνια

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι οι υγειονομικές αρχές της Καλιφόρνια ανακοίνωσαν ότι κατέγραψαν πάνω από 10.000 κρούσματα, αριθμό που αποτελεί νέο θλιβερό ρεκόρ.

Η Καλιφόρνια έγινε η δεύτερη αμερικανική πολιτεία, μετά το Τέξας, όπου σημειώθηκε ρεκόρ νέων κρουσμάτων.

Με 10.201 κρούσματα σε 24 ώρες να ανακοινώνονται χθες, οι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί στην πολιτεία πλησιάζουν τους 284.000, εκ των οποίων 117.000 μόνο στον Ιούνιο.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας Γκάβιν Νιούσομ έκανε βήματα πίσω στη διαδικασία άρσης των μέτρων περιορισμού την περασμένη εβδομάδα.

Μόλις άλλες τρεις αμερικανικές πολιτείες έχουν καταγράψει ως σήμερα πάνω από 10.000 κρούσματα σε μία ημέρα: η Φλόριντα (11.458 την 4η Ιουλίου), το Τέξας (10.028, χθες) και η Νέα Υόρκη (12.847 τη 10η Απριλίου).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ