Ιουλία Καλλιμάνη: Συγκλονίζει η περιγραφή της για τη νευρική ανορεξία

Ιουλία Καλλιμάνη

"Μου έλεγαν δεν μπορείς να βγεις έτσι… έχεις κιλά! Δεν μπορείς να κάνεις καριέρα"!

Η Ιουλία Καλλιμάνη έγινε γνωστή μέσα από τη συμμετοχή της στο μουσικό talent show The Voice Of Greece, όπου κέρδισε τις εντυπώσεις με την ιδιαίτερη λαϊκή φωνή της. Είναι μόλις 28 ετών και μετρά ήδη 11 χρόνια πορείας στον χώρο του τραγουδιού.

Καλεσμένη στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, η Ιουλία Καλλιμάνη εξομολογήθηκε πως όταν ξεκίνησε να τραγουδά θεωρούσε πως το σωστό πρότυπο μιας τραγουδίστριας είναι να είναι αδύνατη. Μάλιστα, άνθρωποι του χώρου της έκαναν bullying, λέγοντάς της πως δεν μπορεί να βγει σε μια σκηνή να τραγουδήσει με τόσο κιλά. Στα 17 της τότε, η Ιουλία σταμάτησε να τρώει και έπινε μόνο νερό. Έχασε 15 κιλά και το στομάχι της έκλεισε. Τότε ξεκίνησαν τα πρώτα σοβαρά προβλήματα, η νευρική ανορεξία τής χτύπησε την πόρτα… «Λιποθυμούσα, δεν είχα σίδηρο, φεριτίνη… Σηκωνόμουν και τα έβλεπα όλα μαύρα… Έπεφτα… Δεν είχα μαλλιά, μου έπεσαν», περιέγραψε στο «Μαζί σου».

Σήμερα, η Ιουλία Καλλιμάνη έχει ξεπεράσει τη νευρική ανορεξία και είναι πλέον υγιής. Η ίδια εξομολογείται στην Τατιάνα Στεφανίδου πώς επηρεάστηκε από τα στερεότυπα της εποχής αλλά και την ψυχολογική κακοποίηση που δέχτηκε από γνωστά ονόματα του χώρου για την εξωτερική της εμφάνιση. «Μου έλεγαν δεν μπορείς να βγεις έτσι… έχεις κιλά! Δεν μπορείς να κάνεις καριέρα! Πρέπει να αδυνατίσεις, να γίνεις πιο fit. Μέσα σε ενάμισι μήνα έχασα πάρα πολλά κιλά, έφτασα 47 κιλά, με συνέπεια να αρρωστήσω. Δεν είχα βυθιστεί στην νευρική ανορεξία, αλλά είχα τα συμπτώματα».

«Όταν έπασχα από νευρική ανορεξία έτρωγα ένα μπισκότο ανά τρεις μέρες»