Ιωάννα Παλιοσπύρου για Απόστολο Λύτρα: «Το καταδικάζω, δεν είχα καταλάβει τίποτα, είναι δύσκολο να προχωρήσει η συνεργασία μας»

Ιωάννα Παλιοσπύρου

"Πέρα του ότι είναι καταδικαστεό το γεγονός, ως θύμα βίας θέλω να σταθώ και στην στάση γύρω από το περιβάλλον ενός κακοποιητή. Δημιουργούν συχνά ένα προστατευτικό περιβάλλον για να δρα κάποιος εγκληματίας" δήλωσε η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου μίλησε στο Live News και στον Νίκο Ευαγγελάτο για την πολύκροτη υπόθεση του Απόστολου Λύτρα, ο οποίος ξυλοκόπησε βάναυσα τη σύζυγό του, Σοφία Πολυζωγοπούλου.

Ο Απόστολος Λύτρας ήταν ο συνήγορος της Ιωάννας Παλιοσπύρου στη δίκη για την επίθεση με βιτριόλι, που δέχθηκε τον Μάιο του 2020 έξω από την εργασία της στην Καλλιθέα. Ο γνωστός δικηγόρος τώρα συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία. Συγκεκριμένα, ο Απόστολος Λύτρας, κατηγορείται για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε βάρος της συζύγου του.

«Από χθες βρίσκομαι σε σοκ, δεν μπορώ να το πιστέψω ότι έγινε αυτό. Δεν είχα καμία τέτοια ένδειξη από την επαγγελματική συνεργασία που είχαμε ότι έχει τέτοιου είδους θέματα. Έχω πέσει από τα σύννεφα. Επειδή ήταν δικηγόρος μου, προφανώς και το καταδικάζω και πάντα η φωνή μου θα είναι για τα θύματα που έχουν υποστεί βία. Από εκεί και πέρα σκεπτόμενη γενικότερα όσα έχουν έρθει στο φως της επικαιρότητας το τελευταία χρόνια, πρέπει να καταλάβουμε ότι τελικά το να έχει κάποιος ένα πολύ καλό επάγγελμα, δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να είναι εν δυνάμει κακοποιητές. Εγώ επειδή μιλούσα και με τους δύο μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα, δεν είχα καταλάβει τίποτα» είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Πέρα του ότι είναι καταδικαστέο το γεγονός, ως θύμα βίας θέλω να σταθώ και στην στάση γύρω από το περιβάλλον ενός κακοποιητή. Δημιουργούν συχνά ένα προστατευτικό περιβάλλον για να δρα κάποιος εγκληματίας. Εκεί πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Για να προστατεύσουμε και τους εαυτούς μας και τα μελλοντικά θύματα. Με το να καλύπτουμε αυτούς τους ανθρώπους δεν καταφέρνουμε κάτι. Είναι πρόωρο για να το σκεφτώ εάν θα προχωρήσει η συνεργασία μας. Σίγουρα είναι λίγο δύσκολο υπό αυτές τις συνθήκες. Εγώ είχα την εικόνα πως αντιμετωπίζει πάρα πολύ στρες».