Ιεροκλής Μιχαηλίδης: «Το δημοψήφισμα είναι πλαστό και δεν πρέπει να μας διχάσουν»

«Εκτός της Ευρώπης, δεν πρέπει. Θα επέλθει εθνική καταστροφή...».

Υπέρ του “ναι” τάχθηκε ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης, καθώς όπως δήλωσε, αν βρεθούμε εκτός Ευρώπης, θα επέλθει εθνική και οικονομική καταστροφή για την Ελλάδα.

«Τρέμω στην ιδέα ότι το κλίμα πολώνεται. Το δίλημμα είναι πλαστό. Πρέπει να κουβεντιάσουμε. Τι θα κάνουμε την επόμενη μέρα. Είτε “ναι”, είτε “όχι”. Είναι πλαστό το ερώτημα. Αν χρειαστεί να ψηφίσουμε, θα ψηφίσω “ναι”. Περιμένω το ΣτΕ αύριο, αν ακυρώσει το δημοψήφισμα, θα μας βγάλει από πολλά δεινά.

Βλέπω άτομα 30 χρονών με οικογένειες που κλαίνε γιατί η επόμενη μέρα τους φοβίζει. Δεν έχουμε δικαίωμα απέναντι στα παιδιά μας να ψηφίσουμε “όχι”. Οι άνθρωποι που μας είπαν την αλήθεια, τους πετάξαμε έξω. Αυτούς πρέπει να επαναφέρουμε. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει, δεξιά, αριστερά και κέντρο. Υπάρχει εθνική υποχρέωση.

Υπάρχουν οι ευρωπαϊστές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν βγαίνουν να μιλήσουν. Τους περιμένω να μιλήσουν. Ο κομματικός πυρήνας του ΣΥΡΙΖΑ προήλθε από το ΚΚΕ. Δεν πρέπει να μας διχάσουν. Δεν είμαστε με το σχιζοφρενικό μυαλό του Ζαχαριάδη για να επαναληφθεί αυτό το πράγμα.

Το “όχι” αν εκληφθεί ως έξοδος από την Ευρώπη, το “όχι” θα το υποστηρίξουν άνθρωποι είτε θεωρούν τον εαυτό τους «Μαρξιστή-Λενινιστή» και σύμφωνα με τον Λένιν “ο λαός πρέπει να εξαθλιωθεί, να πεινάει για να αποκτήσει ταξική συνείδηση και να επαναστατήσει”, πράγμα που εμείς δεν θέλουμε.

Το ίδιο θέλουν οι εθνικοσοσιαλιστές και οι φασίστες, οι οποίοι μόνο στην αναμπουμπούλα χαίρονται. Και οι άλλοι που το θέλουν είτε έχουν τα χρήματά τους έξω, είτε είναι ξένοι και κερδοσκόποι και σε μια νύχτα έξω από την Ευρώπη θα μας λεηλατήσουν. Αυτό πρέπει να το σκεφτούμε πολύ καλά.

Εκτός της Ευρώπης, δεν πρέπει. Δεν είναι μόνο η οικονομική καταστροφή, είναι και η εθνική καταστροφή που θα επέλθει, θα διαμελιστεί η χώρα. Αυτό πρέπει να το αποφύγουμε».