Ιεροκλής Μιχαηλίδης: «Έχω μετανιώσει που έπαιξα πρώτα στη Θεσσαλονίκη την παράσταση»

«Αν δεν έχεις παίξει πρώτα στην Αθήνα μια παράσταση, οι Θεσσαλονικείς δεν έρχονται να τη δουν -μπορεί να μην τους αρέσει που το λέω, αλλά είναι αλήθεια».

Για την επιλογή του να πρωτοπαρουσιάσει το θεατρικό έργο «Άγριος σπόρος», όπου πρωταγωνιστεί, στη Θεσσαλονίκη και έπειτα να το μεταφέρει στην Αθήνα, μιλάει στην εφημερίδα Real και την Κάλλια Αναγνωστάκη, ο Ιεροκλης Μιχαηλίδης.

«Ήταν συναισθηματική επιλογή, για την οποία έχω ήδη μετανιώσει. Γιατί έχω διαπιστώσει επανειλημμένως πως, αν δεν έχεις παίξει πρώτα στην Αθήνα μια παράσταση, οι Θεσσαλονικείς δεν έρχονται να τη δουν -μπορεί να μην τους αρέσει που το λέω, αλλά είναι αλήθεια. Αυτό είναι εν μέρει φυσιολογικό. Η φήμη επηρεάζει καθοριστικά τα γεγονότα, την πορεία μιας παράστασης εν προκειμένω, και αυτή εξαρτάται από τα σχόλια των ΜΜΕ, που, ως γνωστόν, είναι συγκεντρωμένα στην Αθήνα».

Ο ηθοποιός φέρνει στη συνέχεια ως παράδειγμα, τις φήμες που κυκλοφόρισαν μετά το πρόσφατο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε: «Δεν είδες τι έγινε τις προάλλες που μπήκα στο νοσοκομείο λόγω υπερκόπωσης και έπρεπε να κάνω μια επέμβαση για μπαλονάκι; «Είναι σε κρίσιμη κατάσταση», «πεθαίνει», έγραφαν για μένα. Μιλούσα με τη μάνα μου και της έλεγα «είμαι καλά». «Μα η τηλεόραση λέει ότι δεν είσαι». «Αφού μιλάς μαζί μου ποιον πιστεύεις;», της απαντούσα. Από την άλλη μεριά, αυτή η συμπεριφορά ενέχει και στοιχεία επαρχιωτισμού… Οι 9 βραδιές στην Αθήνα είναι ένα είδος promo της παράστασης. Αν πάει καλά εδώ, θα ξαναπαιχτεί».

Διαβάστε ακόμα:

«Είχα μιλήσει να κάνω την εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου»

Ιεροκλής Μιχαηλίδης: Η πρώτη του εμφάνιση μετά την περιπέτεια της υγείας του