Ιανός: Στο “μάτι” του κυκλώνα Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Ιθάκη – Live η πορεία της κακοκαιρίας

Ιανός

Λεπτό προς λεπτό πως κινείται η κακοκαιρία που “βαφτίστηκε” Ιανός. Πτώσεις δέντρων σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο, βροχή σε Ηλεία και Μεσσηνία, ψιχάλες στην Αττική η πρώτη εικόνα. Χωρίς ρεύμα η Ιθάκη, βυθίστηκε ιστιοφόρο στη Ζάκυνθο.

Λίγη βροχή στην Αττική, ισχυρές βροχοπτώσεις σε Ηλεία και Μεσσηνία, πτώσεις δέντρων (αλλά ευτυχώς όχι πολλές) σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο. Ο “Ιανός“, η πρώτη κακοκαιρία του φθινοπώρου είναι εδώ και σφυροκοπά τη δυτική Ελλάδα, ενώ κατευθύνεται προς την Αττική.

Ο κρατικός μηχανισμός έχει τεθεί σε επιφυλακή καθώς ο “Ιανός”, όπως ονομάστηκε η κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ώρες κυρίως τη δυτική Ελλάδα, έχει ξεκινήσει το “ταξίδι” του, που όλοι εύχονται να είναι όσο το δυνατόν πιο ήρεμο. Όσο μπορεί να το πει αυτό κανείς για έναν… Μεσογειακό κυκλώνα!

Κατά τη διάρκεια της νύχτας έπεσαν οι πρώτες… ψιχάλες στην Αττική, με τα νησιά του Ιονίου, την Ηλεία και τη Μεσσηνία να δέχονται περισσότερο το “χτύπημα” του Ιανού. Στην Ιθάκη υπάρχουν προβλήματα ηλεκτροδότησης αλλά και προβλήματα στο οδικό δίκτυο του νησιού.

Στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του OPEN, πλημμύρισε ο παραλιακός δρόμος της πόλης καθώς κι ένα ξενοδοχείο, ενώ στη Ζάκυνθο βυθίστηκε ένα ιστιοφόρο αλλά ευτυχώς οι Βέλγοι που έμεναν σε αυτό δεν βρίσκονταν εκεί.

Δείτε live την πορεία του Ιανού

Όπως είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι, η Δυτική Ελλάδα ήταν η πρώτη που… ένιωσε το “χτύπημα” του Ιανού, του Μεσογειακού Κυκλώνα (Medicane) που ήρθε να τεστάρει τις αντοχές μας.

Οι περιοχές που βρέθηκαν τη νύχτα στο «κόκκινο» ήταν οι Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία, Αχαΐα, Αρκαδία, Μεσσηνία, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος και Ιθάκη.

Οι τελευταίες εκτιμήσεις, ωστόσο, κάνουν λόγο για μερική μετατόπιση της πορείας του Ιανού, καθώς δεν αναμένεται να εισχωρήσει στην ενδοχώρα της Πελοποννήσου.

Πηγή: newsit.gr