Η Ζήνα Κουτσελίνη εξομολογείται… Πώς το αλκοόλ σημάδεψε τη ζωή της

Με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου της "Ο πιο δύσκολος δρόμος", η Ζήνα Κουτσελίνη εξομολογείται από καρδιάς...

Η πρώην συνεργάτις της Ελένης Μενεγάκη και διευθύντρια ψυχαγωγικών προγραμμάτων στον Alpha και το Alter αποκαλύπτει για πρώτη φορά στιγμές από τη συγκλονιστική ζωή της, στο περιοδικό ΕΓΩ και τον Γιάννη Βίτσα. Τα δύσκολα παιδικά χρόνια, το αλκοόλ, τα δέκα χρόνια ψυχανάλυσης…

Πόσο δύσκολος ήταν ο δρόμος της ζωής σας;

Ο πιο δύσκολος δρόμος ήταν τα παιδικά μου χρόνια στη Σκόπελο. Ο πατέρας μου ήταν αλκοολικός. Δεν μπορούσε να διαχειριστεί τα συναισθήματά του, το θυμό του, την αγάπη του. Δεν άντεχε την καθημερινότητά του. Θεωρούσε ότι με το ποτό θα έλυνε τα προβλήματά του. Επειδή ήμουν μικρό παιδί, σωματοποιούσα το πρόβλημα. Η μητέρα μου βρήκε τη δύναμη και το κουράγιο να μου πει: «Πρέπει να προχωρήσεις στη ζωή σου, να μείνεις μόνη σου, να φύγεις από τις τοξικότητας της καθημερινότητας της οικογένειας». Έτσι, σε ηλικία 14 ετών, πήρα το καράβι, έφυγα από τη Σκόπελο και πήγα στο Βόλο. Για ένα χρόνο έμεινα σε συγγενείς και από τα 15 μου σε ένα σπίτι μόνη μου, όπου μαγείτευα, διάβαζα και τραβούσα το δικό μου δρόμο. Η μητέρα μου με έμαθε να ζω στο φως. Την ευχαριστώ, γιατί δεν φέρθηκε εγωϊστικά στη δύσκολη στιγμή, γιατί μια μάνα δεν μπορεί να βγάλει από την αγκαλιά της το παιδί της. Πολλές φορές, μάλιστα, το κρατά δίπλα της σκοπίμως, για να βασανίζονται και οι δύο.

Πώς αντιμετωπίσατε το θάνατο του πατέρα σας;

Με θυμό, γιατί δεν μπορούσα να κάνω κάτι. Τον έβλεπα να πεθαίνει και δεν μπορούσα να τον βοηθήσω. Μετά το θάνατό του, κάθε φορά που πήγαινα στη Σκόπελα αρρώσταινα. «Σωματοποιούσα» το παρελθόν. Έτσι ξεκίνησα την ψυχανάλυση. Ο δρόμος της ψυχανάλυσης και της αυτογνωσίας ήταν ο δέυτερος δύσκολος δρόμος στη ζωή μου. Βρέθηκα αντιμέτωπη με τον εαυτό μου, το παρελθόν μου, το παρόν μου και τα καλά κρυμμένα μυστικά της οικογένειας. Όταν όμως έρχεσαι αντιμέτωπος με τον ψυχολόγο, όσο περιγράφεις συναισθήματα και καταστάσεις που έχεις ζήσει, έρχεσαι πιο κοντά στην αλήθεια. όταν ομολογείς την αλήθεια, ουσιαστικά βγάζεις από μέσα σου ότι σε βασανίζει. Όλο αυτό μου πήρε σχεδόν δέκα χρόνια.

Διαβάστε ακόμα;

Το κλάμα της Ζήνας Κουτσελίνη στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη!

Το σκληρό μήνυμα της Ζήνας Κουτσελίνη στην Κατερίνα Καραβάτου

Κουτσελίνη στην Μενεγάκη: «Δεν σε γούσταρα από την αρχή»!

Κουτσελίνη: «Δεν μου αρέσει η Χρηστίδου! Πόσες φορές να σας το πω»!