Η Υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη λύνει όλες τις απορίες για το σταδιακό άνοιγμα των σχολείων

Σοφία Ζαχαράκη

"Κομμάτι από τις πρώτες μέρες θα αφιερωθεί στην υπενθύμιση όλων των κανόνων για την τήρηση της προσωπικής υγιεινής και της νέας πραγματικότητας στα σχολεία"

Μέσω skype εμφανίστηκε, το πρωί του Σαββάτου, η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου στο OPEN. Μιλώντας στο «Έλα Χαμογέλα», η κα. Ζαχαράκη προσπάθησε να λύσει όλες τις απορίες για την επόμενη μέρα του κορονοϊού όσον αφορά το σταδιακό άνοιγμα των σχολίων.

Πιο συγκεκριμένα, η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη ανέφερε μεταξύ άλλων πως «πράγματι, την Δευτέρα 11 Μαϊου θα γυρίσουν στις τάξεις οι μαθητές της Γ’ Λυκείου και με όλους τους κανόνες τήρησης υγιεινής. Αυτό σημαίνει αποστάσεις στις τάξεις, δεν θα λειτουργεί το κυλικείο, αυστηρή εφημερία στους χώρους και βέβαια διαλείμματα που δεν θα συμπίπτει μεγάλος αριθμός παιδιών».

«Πάρα πολύ καλό και συχνό καθάρισμα με τους κυρίους και τις κυρίες που φροντίζουν για την καθαριότητα του σχολείου, αντισηπτικό σε κάθε τμήμα και σίγουρα κομμάτι από τις πρώτες μέρες για τα τμήματα που έρχονται εκ περιτροπής θα αφιερωθεί στην υπενθύμιση όλων των κανόνων για την τήρηση της προσωπικής υγιεινής και της νέας πραγματικότητας στα σχολεία» συμπλήρωσε η κα. Ζαχαράκη.

Παράλληλα, η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη απάντησε σε πλήθος ερωτήσεων που της έθεσε η παρουσιάστρια της πρωινής εκπομπής εξηγώντας πως και πότε θα επανέλθουν και οι μαθητές των υπολοίπων τάξεων.

Μια νέα καθημερινότητα λόγω κορονοϊού έρχεται και στην Παιδεία…