«Η Τζένη Καρέζη πέθανε στα χέρια μου»

«Δυστυχώς η Τζένη είχε μια δύσκολη μορφή καρκίνου»...

Η γιατρός Κυριακή Μυστακίδου, καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και υπεύθυνη της Μονάδας Ανακουφιστικής Αγωγής, μιλάει στο περιοδικό PEOPLE για το πώς ξεκίνησε όλη αυτή η προσπάθεια, πηγαίνοντας το χρόνο πίσω στο 1992…

«Δεν είχε πολύ καιρό που είχα ξεκινήσει στο Αρεταίειο το Ιατρείο Ανακουφιστικής Αγωγής, όταν ανέλαβα την Τζένη στο τελευταίο πεντάμηνο της ζωής της. Εκείνη την περίοδο ανακουφίστηκε από τα συμπτώματα της νόσου» θυμάται. «Η Τζένη πέθανε στα χέρια μου» λέει συγκινημένη.

Οι αναμνήσεις της από τη μεγάλη ηθοποιό είναι πολύ ζωντανές. «Ήταν άνθρωπος που συζητούσε για την ασθένειά της, ήταν πολύ ντόμπρα. Στην αρχή έλεγε «αν θα γίνω καλά». Προς το τέλος έλεγε «αν θα σταθώ στα πόδια μου για να παίξω». Δεν μιλούσε για ίαση. 

Δυστυχώς, η Τζένη είχε μια δύσκολη μορφή καρκίνου. Νομίζω, όμως, ότι βοηθήθηκε αρκετά. Γι’ αυτό έλεγε ότι πρέπει να δημιουργηθούν και άλλες τέτοιες μονάδες». Για να στηρίξει αυτήν ακριβώς την προσπάθεια, δημιουργήθηκε και το Ίδρυμα Τζένη Καρέζη. «Μετά το θάνατό της, αποφασίσαμε με το σύζυγό της, Κώστα Καζάκο, να δημιουργηθεί το Ίδρυμα που φέρει το όνομά της, με σκοπό τη στήριξη της μονάδας» λέει η κα Μυστακίδου. Έτσι, σύντομα το Ιατρείο Ανακουφιστικής Αγωγής έγινε Μονάδα Ανακουφιστικής Αγωγής, ενώ πλέον φιλοξενείται στο Ίδρυμα Τζένη Καρέζη, στο νούμερο 27 της οδού Κορινθίας στους Αμπελόκηπους.

Πηγή: PEOPLE

Διαβάστε ακόμα:

Το πρώτο εξώφυλλο της Αλίκης Βουγιουκλάκη