Η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Άρχισε το ταξίδι της η Ολυμπιακή Φλόγα.

Δέκα λεπτά μετά το μεσημέρι άναψε στην Αρχαία Ολυμπία η Φλόγα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. 

Η πρωθιέρεια Ινώ Μενεγάκη με τη δύναμη των αχτίδων του ήλιου και τη βοήθεια του κατόπτρου «έδωσε ζωή» στην Ολυμπιακή Φλόγα και λίγα λεπτά αργότερα τη μεταλαμπάδευσε στη δάδα του παγκόσμιου πρωταθλητή της κολύμβησης Σπύρου Γιαννιώτη, με τον οποίο αρχίζει η Λαμπαδηδρομία.

H φλόγα που θα ταξιδέψει απ’ την αρχαία Ολυμπία ως το Λονδίνο για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το καλοκαίρι ξεκινάει το ταξίδι της σήμερα.

Για μια εβδομάδα η φλόγα θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα, από την Αλεξανδρούπολη ως την Ηγουμενίτσα και απ’ τη Θεσσαλονίκη ως τον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης.

Η διαδρομή της φλόγας σε όλη την Ελλάδα

Θα ακολουθήσει τη διαδρομή Πύργος, Αμαλιάδα, Αρχαία Ίλιδα, Κόροιβος, Γαστούνη, Λεχαινά, Κόρινθος και θα φθάσει στον Πειραιά.

– 11/5 Στην Κρήτη, θα ακολουθήσει τη διαδρομή Κίσσαμος, Χανιά, Ρέθυμνο, Κνωσός, Άγιος Νικόλαος, Μάλια, Χερσόνησος, Ηράκλειο, ενώ στη συνέχεια θα περάσει από το Καστελόριζο.

– 12/5 Στον Πειραιά, θα κατευθυνθεί προς Πάτρα, Ρίο, Αμφιλοχία, Βόνιτσα, Πρέβεζα, Πάργα, Ηγουμενίτσα και Ιωάννινα, όπου θα διανυκτερεύσει.

– 13/5 Κοζάνη, Βέροια και Θεσσαλονίκη και τέλος Καβάλα

– 4/5 θα συνεχίσει την πορεία της με προορισμό την Κομοτηνή, τους Κήπους Έβρου στο συνοριακό φυλάκιο, τις Φέρες, την Αλεξανδρούπολη, την Ξάνθη και τη Δράμα.

– 15/5 η Φλόγα θα περάσει από Αλιστράτη, Σέρρες, Κατερίνη, Λάρισα, Βόλο και θα διανυκτερεύσει στη Λαμία.

– 16/5 θα συνεχίσει το ταξίδι για Χαλκίδα, Περιστέρι, Πειραιά και Αθήνα, για να ανηφορίσει στην Ακρόπολη, όπου και θα διανυκτερεύσει.

– 17/5 η Φλόγα θα διέλθει από το Μουσείο της Ακρόπολης, το κέντρο της Αθήνας, το Ζάππειο και θα καταλήξει στο Παναθηναϊκό στάδιο, όπου θα γίνει και η παράδοσή της στους Βρετανούς διοργανωτές.

Στις 18 Μαϊου η φλόγα θα “πετάξει” για τη Βρετανία. Επί 70 ημέρες θα περιπλανηθεί σε κάθε γωνιά της μέχρι την ημέρα έναρξης των αγώνων.

Δείτε στο NEWSIT όλη την τελετή αφής