Η τελευταία συνέντευξη της Amy Winehouse

Βίντεο: Τι σκεφτόταν και τι ονειρευόταν η λευκή ντίβα της soul λίγους μήνες πριν

Η τελευταία, όπως αποδείχθηκε στην πορεία- συνέντευξη που έδωσε η Amy Winehouse ήταν τον περασμένο Μάρτιο. Ο δημοσιογράφος της βρετανικής Telegraph, Νιλ ΜακΚόρμικ συναντήθηκε μαζί της στην ηχογράφηση που έκανε η Amy με τον θρύλο του αμερικανικού τραγουδιού Τόνι Μπένετ. Είπαν μαζί το «Body and soul» για το άλμπουμ του Μπένετ με ντουέτα. Η Amy ήταν αγχωμένη και ενθουσιασμένη που θα ηχογραφούσε μαζί με ένα από τα μεγαλύτερα είδωλά της στη μουσική. 

«Είμαι ο χειρότερος κριτής του εαυτού μου και αν δεν καταφέρω να βγάλω αυτό που έχω μέσα στο κεφάλι μου δεν πρόκειται να ησυχάσω. Δεν είμαι γεννημένη περφόρμερ, είμαι γεννημένη τραγουδίστρια, είμαι συνεσταλμένη και αρκετά δειλή. Ξέρεις πώς είναι; Δεν θέλω να φανώ μελό, αλλά είναι κάπως σαν να είσαι ερωτευμένος, όταν δεν μπορείς να φας, να ησυχάσεις, είναι έτσι. Αλλά αμέσως μόλις βγεις στη σκηνή όλα είναι οκέι. Από τη στιγμή που αρχίζεις να τραγουδάς».

Ο δημοσιογράφος παρατηρεί: «Ενα θαύμα να την παρακολουθείς! Ο τρόπος που πλησιάζει το μικρόφωνο και απομακρύνεται, το πώς κινεί το στόμα της, τη γλώσσα, τα χείλια της, το πώς σχηματίζει τον ήχο». Λέει πως η εντύπωσή του ήταν πως το καλοκαίρι δεν θα μπορούσε να είναι έτοιμη να βγει στη σκηνή. Το 2003, όταν τη συνάντησε για πρώτη φορά, ήταν ένα κορίτσι με πολύ ταλέντο, ερωτευμένο με τη μουσική. 

«Θα ήθελα να ασχοληθώ περισσότερο με κιθάρα και τρομπέτα. Παίζω αρκετά μουσικά όργανα σχετικά καλά, όμως όχι τέλεια. Αν παίζεις κάποιο όργανο γίνεσαι καλύτερη τραγουδίστρια».

Αυτά ήταν τα σχέδια της για το μέλλον…

Δείτε το βίντεο: