Η Τατιάνα Στεφανίδου και το «Μαζί σου» στα άδυτα των εργαστηρίων του «Αττικόν»

Μαζί σου

Πως ελέγχονται τα δείγματα για τον κορονοϊό...

Την αυτοψία στο νοσοκομείο «Αττικόν» συνέχισε, το μεσημέρι της Κυριακής, η Τατιάνα Στεφανίδου με την κάμερα της εκπομπής «Μαζί σου». Αυτή τη φορά, η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του ΣΚΑΪ βρέθηκε στα εργαστήρια του νοσοκομείου.

Εκεί δηλαδή όπου καθημερινά πραγματοποιείται ο έλεγχος των δεκάδων δειγμάτων πολιτών οι οποίοι ανησυχούν μήπως έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό που πλήττει πια και τη χώρα μας.

Η κάμερα της ενημερωτικής εκπομπής απαθανάτισε το ρομποτικό μηχάνημα, με το οποίο γίνεται ο έλεγχος των τεστ, χωρίς να παρεμβαίνει ανθρώπινο χέρι. «Οι άνθρωποι πίσω από τις μάσκες εργάζονται ασταμάτητα και το εργαστήριο λειτουργεί 16 ώρες την ημέρα ενώ τις ημέρες της εφημερίας δεν κλείνει καθόλου» σημειώνεται στο ρεπορτάζ του «Μαζί σου».

Ο Σπύρος Πουρνάρας, ο καθηγητής Μικροβιολογίας ιατρικής σχολής ΕΚΠΑ και Πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων του Αττικού σημειώνει, μέσα σε όλα, πως «σε κάθε εφημερία έχει σημασία η ταχύτητα. Οι ύποπτοι ασθενείς βρίσκονται σε προσωρινή νοσηλεία, μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα».

Ένα ρεπορτάζ ξεχωριστής σημασίας μέσα στην περίοδο της πανδημίας…