Η σύλληψη του Στρος Καν και το βίντεο με την αναπαράσταση της απόπειρας βιασμού

Βίντεο: Ο επικεφαλής του ΔΝΤ οδηγείται στο κρατητήριο, φορώντας χειροπέδες

Τι στιγμή που οι γαλλικές εφημερίδες έγραφαν: «Ιδανικό σενάριο σαπουνόπερας», «Έπεσε σε παγίδα, άξια ενός απίθανου χολιγουντιανού θρίλερ», «Ο Ντομινίκ Στρος-Καν γνώριζε ότι ο εαυτός του ήταν ο πιο επικίνδυνος εχθρός του», οι τηλεθεατές παρακολουθούσαν από τους δέκτες τους τον υποψήφιο Γάλλο πρόεδρο να οδηγείται στο κρατητήριο από το αστυνομικό τμήμα, φορώντας χειροπέδες…

Ταλαιπωρημένος όσο δεν τον έχουμε δει ποτέ, ο επικεφαλής του ΔΝΤ βρίσκεται αντιμέτωπος με την αμερικανική δικαιοσύνη, ενώ τα διάφορα σενάρια, από τη στιγμή της σύλληψης του μέχρι τώρα, δίνουν και παίρνουν.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Νέας Υόρκης, θα εξεταστούν τα ρούχα του για δείγματα DNA, αλλά και ο ίδιος για το αν φέρει γρατσουνιές ή άλλα τραύματα. Μάλιστα θα πάρουν δείγμα από τα νύχια του για να δουν αν υπάρχουν ίχνη από την σάρκα της καμαριέρας και κατά πόσο αυτά ταιριάζουν.

Ο Στρος Καν είχε ζητήσει δημοσίως συγνώμη από τη σύζυγό του, όταν είχε γίνει γνωστή η ερωτική του σχέση με μία οικονομολόγο από την Ουγγαρία. Η Αν Σινκλέρ τον είχε συγχωρέσει τότε. Σήμερα, τον στηρίζει με μια ανακοίνωσή της: «Δεν πιστεύω ούτε για ένα δευτερόλεπτο για κατηγορίες που διατυπώθηκαν κατά του συζύγου μου. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η αθωότητά θα αποδειχτεί»

«Τα μυστικά ενός προεδροποιήσιμου» είναι ο τίτλος του βιβλίου που κυκλοφόρισε πριν δέκα ημέρες στη Γαλλία και στο οποίο θέτει ορισμένα ερωτήματα: «Ο Ντοµινίκ Στρος- Καν µπορεί πραγµατικά να είναι υποψήφιοςστις προεδρικές εκλογές; Η ζωή του ως κροίσου, οι πολυτελείς διακοπές του, οι γυναίκες και οι πολιτικές του θα µπορούσαν µια µέρα να στραφούν εναντίον του; Υπάρχει καµία που δεν είχε στριµώξει σε κάποια γωνία ο Ντοµινίκ Στρος – Καν;» Το συγκεκριμένο βιβλίο υπογράφεται από κάποια συγγραφέα που προτιµά το ψευδώνυµο Κασσάνδρα. Οι φήµες λένε ότι πρόκειται για πρώην συνεργάτιδα του επικεφαλής του ∆ιεθνούς Νοµισµατικού Ταµείου. Το θέµα είναι: η εµµονή του 62χρονου πολιτικού µε το γυναικείο φύλο και οι εξωσυζυγικές του περιπέτειες.

Πρόκειται για χρονική σύμπτωση; Ίσως το μάθουμε στο μέλλον. Για την ώρα, φαίνεται πως τα ΜΜΕ όλου του κόσμου έχουν βρει το επόμενο «μεγάλο» θέμα τους, μετά τους πριγκιπικούς γάμους.

Στο μεταξύ, ενώ η είδηση κάνει το γύρο του κόσμου, εφημερίδα της Κίνας ανάρτησε στην ηλεκτρονική της ιστοσελίδα βίντεο με την αναπαράσταση της απόπειρας βιασμού!